.

Imatges de l’homenatge de l’afició a Josep Maria Grau dut a terme davant l’estàtua del Centenari abans del partit. Foto superior: Tere Ortega (Tarragona Ràdio); Foto inferior: Gimnàstic

La peana esperava la sortida dels jugadors amb dos rams de flors i el braçalet en memòria de Josep Maria Grau. Foto: Gimnàstic

Els capitans dels dos equips han dipositat dos rams de flors a l’espai del terreny de joc on acostumava a trobar-se Josep Maria Grau. Foto: Gimnàstic

Minut de silenci en record dels dotze morts a les Illes Balears per la tempesta i del delegat grana. Al minut deu del partit (Grau va morir el dia 10 d’aquest mes a les deu hores) s’ha desplegat una pancarta a la graderia d’homenatge a la seva figura.

Sort ha tingut el Nàstic que els efectes de l’huracà Leslie, vingut a menys però capaç encara de descarregar un aiguat de traca i convertir la gespa recent sembrada en sopa, hagi obligat a suspendre un partit on s’estava ofegant sense operació de salvament possible (0-3). L’àrbitre els ha portat a tots als vestidors quan faltaven sis minuts per acabar la primera meitat i l’enllumenat del Nou Estadi ja havia fallat fins a tres cops. Finalment el que resta d’encontre es jugarà aquest dilluns a partir de les 16.00 hores.

El Nàstic ha patit aquesta tarda els efectes de diverses tormentes que han fet trontollar la banqueta. També l’han deixat a les fosques perquè, tal com està el planter de tocat per causes que han generat dubtes sobre els equips mèdics del club, les solucions no són fàcils. José Antonillo Gordillo ha hagut d’improvisar de nou aquesta temporada una al·lineació per la tempesta de lesions que han obligat a confiar amb Djetei i Cadamuro a l’eix de la defensa. L’experiment, forçat per les absències dels centrals titulars, ha fracassat estrepitosament.

El 0-3 ha arribat mentre el cel de Tarragona plorava la pèrdua del delegat Josep Maria Grau i club, aficionats i jugadors l’homanetjaven tant fora com dins del terreny de joc. Un sentiment tan sincer com honesta ha estat l’actuació d’una línia de contenció formada per supervivents i reconvertida en col·lador. Els dos primers gols han arribat per greus errades dels centrals. La primera al minut 6. Una gran passada entre línies d’Eddy Silvestre, que només alguns el recordaran com jugador del Nàstic perquè d’empremta en va deixar poca, es recollida per Juan Muñoz per fer pujar el primer amb un xut creuat. La descol·locació de Djetei i Cadamuro han estat la clau, com ho ha estat la badada del segon menjant-se una passada enrera. De nou Muñoz ha estat més llest que ningú i ha fet pujar el segon del seu compte particular i del seu equip (en porta cinc aquesta temporada). El desastre final ha arribat al minut 27, quan Nono ha deixat clares les limitacions d’un molt voluntariòs Roger Figueras (no cal oblidar que és un central reconvertit en lateral dret) escapant-se per velocitat fins arribar a la frontal de la petita i creuar la pilota al segon pal.

Tempesta, mal joc i sensació que se l’estava fallant a Josep Maria Grau en el partit més important de la seva vida han acabat fpassant factura i els aficionats granes han acabat abandonant el camp molt abans de la suspensió definitiva.

Nàstic: Becerra, Figueras, Djetei, Cadamuro, Abraham, Fali, Rocha, Coris, Tete, Uche i Luis Suárez

Banqueta: Bernabé, Javi Jiménez, Javi Márquez, Del Moral, Abeledo, Brugui i Salva

AD Alcorcón: Jiménez, Laure, Burgos, David Fernández, Bellvís, Silvestre, Dorca, Sangalli, Nono, Juan Muñoz i Casadesús

Banqueta: Lizoain, Héctor Rodas, Errasti, Pereira, Felipe, Peña i Borja Galán

Gols: 0-1, Juan Muñoz (minut 6); 0-2, Juan Muñoz (minut 12); 0-3, Nono (minut 27)

Targetes grogues: David Rocha, minut 16; Eddy Silvestre, minut 24; Uche, minut 26; Roger Figueras, minut 30.