TOTS 21

Imatge de la roda de premsa de presentació de Tàrraco a Taula. Foto: Ajuntament

La resiliència de Tarraco Viva donava aire al sector de la restauració local en un moment crític. Les jornades gastronòmiques Tàrraco a Taula unien set restaurants per donar el toc culinari al festival de recreació històrica des de l’1 d’aquest mes fins al 18. Ara tot se n’ha anat en orris. En un primer moment s’havia informat des de l’Ajuntament la suspensió davant l’increment del risc de rebrot per la Covid-19. Hores més tard el consistori donava marxa enrere, només per veure com ahir la Generalitat decidia tancar el sector de la restauració durant quinnze dies a partir d’aquesta mateixa nit.

«La mesura arriba tot just quan els locals tenien les neveres plenes. La veritat és que ens ha agafat amb els pixats al ventre», reconeix el president del col·lectiu de restauradors Tàrraco a Taula, Carlos Segarra, en declaracions a tarragona21. El desencís és evident perquè «les jornades havien anat de menys a més i el cap de setmana vinent era el plat fort. L’única solució és que algun restaurant decideixi fer plats per emportar, però fins avui ningú ens ha comunicat que hi estigui disposat».

Les pèrdues són considerables, perquè més enllà de les consideracions laborals amb els treballadors «s’ha fet molta despesa en gènere per cuinar uns plats que necessiten a més molta maceració» i no són els habituals de les cartes dels locals. Per això Segarra només pot oferir dades orientatives, relacionades en «el que es deixarà d’ingressar. I en aquest capítol jo estimo les pèrdues en prop de 13.000 euros en total, fent un càlcul dels menús que es podrien haver servit entre els set restaurants participants».

J.S.