TARRAGONA 21

El subdelegat del Govern a Tarragona amb l’alcalde del Vendrell. Foto: Subdelegació del Govern

Aquest matí la Subdelegació del Govern a Tarragona ha posat a disposició dels Ajuntament de la província de Tarragona un total de 215 mil mascaretes de les 260 mil rebudes aquest passat dilluns. El subdelegat del Govern a Tarragona va adreçar-se anteriorment als alcaldes de la província per fer-los-hi l’oferiment d’aquest material de protecció. Els municipis de més de 20 mil habitants (Amposta, Calafell, Cambrils, Reus, Salou, Tarragona, Tortosa, Valls, Vendrell, i Vila-seca) han passat a recollir-les per la seu d’aquesta subdelegació. Per als de menys, s’ha encarregat la Diputació de Tarragona de passar-les a buscar.

Es tracta d’una mesura de recolzament a entitats locals i a les famílies més necessitades coincidint amb l’inici del curs escolar. A Catalunya van arribar dilluns prop de 2,5 milions de mascaretes que foren repartides per les quatre subdelegacions. A Tarragona li corresponen 260.000, de les quals 215 van a les entitats locals i Diputació, i la resta, 45 mil a Cáritas de Tarragona i Tortosa, Creu Roja i COCARMI.

En el conjunt d’Espanya, les delegacions y subdelegacions del Govern distribuiran als Ajuntaments 11.998.000 mascaretes. La resta fins a 15 milions se repartirà a Cruz Roja, Cáritas i el CERMI.

El reforç de la coordinació amb les entitats locals és una de les quatre mesures incloses al paquet d’actuacions coordinades de salut pública acordades per las CCAA al Consejo interterritorial del Sistema Nacional de Salud (SNS) el passat 9 de setembre. El Govern d’Espanya i la FEMP han acordat mantenir reunions periòdiques de seguiment i cooperació.

Redacció