.

.

TOTS 21

Els participants en l'esdeveniment. Foto: Cedida

Els participants en l’esdeveniment. Foto: Cedida

Omplir de solidaritat el Club Nàutic Cambrils aquest dissabte 29 d’abril era l’objectiu de la 2a Travessa Swim for ELA celebrada a Cambrils i així ha estat. Centenars de persones han passat per la zona esportiva del CNCB durant tot el dia per participar a les activitats aquàtiques proposades pel Club com sortides en vela lleugera SUP i Caiac; a més de la venda de material Swim for ELA, pinta-cares per als nens i nenes, zumba, concert de gòspel, vermut, DJ i fideus rossos i musclos. Tot plegat, esperant l’arribada dels nedadors i nedadores que han cobert els 23 km que separaven Calafat, d’on sortien pocs minuts després de les nou del matí, i fins a Cambrils, quan arribava el primer equip a les dues i vint del migdia, cinc hores després de la seva sortida.

L’arribada ha estat un dels moments més emocionants de la jornada amb tots els presents aplaudint de valent als nedadors i nedadores. Objectiu complert, fotografies i abraçades del primer fins a l’últim dels 26 equips participants. Tots han fet un gran esforç que s’ha vist recompensat.

Minuts després de les cinc de la tarda l’organització feia pujar a l’escenari els tres equips que més diners han recaptat, sent-ne el primer el Miró Swimming Club amb 5.210€. La jornada finalitzava amb una fotografia de nedadors, organització i voluntaris amb el xec dels diners recaptats pels equips de nedadors i nedadores, i que han estat un total de 37.205€.

Un moment de la travessia. Foto: Cedida

Un moment de la travessia. Foto: Cedida

L’Associació Swim for ELA destaca la implicació de les 300 persones mobilitzades per fer possible aquest esdeveniment, els 170 nedadors i nedadores, els armadors amb les seves embarcacions d’acompanyament al llarg del recorregut, a més de la trentena de voluntaris i voluntàries i de l’organització. També de tots aquells que han estat durant tot el dia participant de totes les activitats proposades.

Totes les activitats realitzades durant la jornada han tingut preus solidaris i el recaptat, que es donarà a conèixer en els propers dies, es destinarà a la investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i a l’acompanyament de les persones afectades per la malaltia i les seves famílies. L’Associació Swim for ELA prepara també un nou sopar solidari per al pròxim 4 de novembre, que contribuirà també a la mateixa causa.