.

.

TOTS 21

Riuada de gent aquest cap de setmana al Mercat Medieval de Creixell. Foto: Tarragona21

Gent per tot arreu, era el comentari entre hotelers i apartamentistes consultats per Tarragona21 a Cambrils, Salou o Creixell. A aquesta darrera població, per exemple, els apartaments Hotur Via Augusta han viscut un inusual ple, com feia temps no succeïa, ni molts menys la Setmana Santa passada. La paraula «rècord» es troba en boca del sector i es podria haver superat la xifra d’ocupació de fa una dècada.

A Salou, les platges semblaven les de l’inici de la temporada estival, amb una inusual i elevadíssima ocupació. Cambrers de Cambrils comentaven a Tarragona21 que aquesta setmana seguirà la bona ocupació en existir un elevat grup de turistes bascos que continuaran a la zona. Restaurants de Cambrils apuntaven que diumenge al vespre ja havien fet la mateixa caixa que tota la Setmana Santa passada.

També a l’interior hi ha agut overbooking. Com a exemple, el de Siurana, ple a vessar aquests dies, i on l’Ajuntament ha habilitat controls d’accessos.

Els establiments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre han tancat la Pasqua havent registrat una excel·lent ocupació, especialment entre Divendres Sant i aquest dilluns.

El fet que Setmana Santa arribés més tard, els anuncis de bon temps fets pels servis meteorològics i la recent inauguració de Ferrari Land, a més de la instimable ajuda dels nombrosos esdeveniments esportius infantils han omplert de visitants la Costa Daurada, que ha registrat un 90% d’ocupació des de divendres passat i que s’aproxima al 95% si només es tenen en compte els dies forts de la Setmana Santa.

Quant a càmpings, l’ocupació ha estat plena i sobre el 60% en parcel·les a partir de Divendres Sant. A les Terres de l’Ebre, les cases rurals han fregat l’ocupació completa entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua amb un 95%, mentre que els dies previs han estat més fluixos.

Eduard Farriol, president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, ha subratllat que l’ocupació des de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua ha estat molt semblant a la de l’any anterior. On hi ha hagut canvis ha estat en els dies anteriors –des de divendres 7 d’abril-, per la celebració dels esdeveniments esportius, que es calcula han dut 20.000 persones a la Costa Daurada central.

Així les coses, a la Costa Daurada han obert 20 hotels més que l’any passat -65-, que oferien unes 35.000 places hoteleres entre Salou, Cambrils i Vila-seca, la Pineda.

Ha seguit dominant el turista espanyol, i s’ha incrementat el britànic de manera notable. Al seu torn, Ferrari Land i Aventura han fet venir gent d’Aragó, Navarra o el País Basc.