.

.

TOTS 21

L’atípica Setmana Santa de Tarragona, que per segon any consecutiu es veu afectada per la Covid-19, ja té imatge realitzada per Omar Moreno Balcells, graduat en Belles Arts. Evoca la lluna plena característica del Divendres Sant a la Mediterrània. Alhora, fa esment a les dues entitats que aquest any 2021 celebren els 700 anys d’història, el Gremi de Pagesos i el Gremi de Marejants. Les dues entitats són representades amb dos dels seus passos, La Pietat i el Sant Enterrament respectivament, sobre les línies de la façana de La Catedral i de l’Amfiteatre de Tarragona.

Així mateix també s’ha fet públic el programa d’actes oficial. Segons s’informa des de l’Associació d’Agrupacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST) per mitjà d’un comunicat de premsa, “hi ha el testimoniatge d’actes tradicionals en petit format o amb suport digital, així com d’altres activitats que s’incorporen al programa fruit de les sinergies i col·laboracions que s’han establert amb entitats de la ciutat de Tarragona”.

Per mantenir l’esperit dels actes de carrer, l’AASST penjarà lones en algunes façanes amb les imatges de la Setmana Santa. A més, al portal o al local on s’hagi col·locat la lona es podrà escanejar un codi QR que donarà informació de la imatge.

El que sí que es podrà mantenir presencialment són els Via Crucis que es fan a l’interior de les esglésies, però amb restriccions d’aforament i adaptant alguns elements a la normativa dictada pel Procicat. Globalment seran més d’una cinquantena d’actes, alguns dels quals es faran passades les dates de la celebració religiosa.

Redacció / ACN