.

D’esquerra a dreta hi apareixen: Jep Soto de Delirópolis; Begoña Floria, regidora de Cultura; Ramón Sarlé de Delirópolis. Foto: Mauri

La Setmana del Còmic de Tarragona celebra l’11a edició del 19 al 25 de novembre. L’Antiga Audiència tornarà a ser l’epicentre del món del còmic de la mà del col·lectiu Delirópolis, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Les jornades aposten per la divulgació del còmic com a art i contenidor cultural a través de conferències, exposicions i projeccions. L’objectiu principal del col·lectiu Delirópolis és el de promoure el còmic com a vehicle cultural i reivindicar la condició artística d’aquesta modalitat expressiva, així com crear un instrument que permeti a professionals i amateurs publicar els seus treballs i donar a conèixer la pròpia obra. La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, ha destacat l’èxit de la proposta “és un exemple d’impuls de la societat civil que s’ha consolidat i mantingut en el temps que, amb l’acompanyament de l’Ajuntament, proposa una diversitat d’activitats que posen en relleu l’art del còmic”.

Entre les propostes d’aquesta nova edició, destaquen la conferència d’Enrique Sanchez Arbulí, guionista de còmic i traductor, el dimarts 20 de novembre a l’Antiga Audiència. El divendres 23, serà el torn de Daniel Torres que explicarà com va gestar una de les seves obres amb “De cómo Picasso encargó una historieta: Picasso en la Guerra Civil”. El programa també compta amb un recorregut pel paper de la dona en el món del còmic, a càrrec de Ramon Sarlé i, a l’Espai Jove Kesse, l’il·lustrador David Pugliese impartirà un taller de tècniques d’il·lustració de còmic el dissabte dia 24 de novembre.

El cartell d’aquesta nova edició és obra de Daniel Torres on combina la imatge de Roco Vargas, l’aventurer espacial creat per l’autor als anys 80, amb la il·lustració de Tarragona en l’època romana.