.

.

TOTS 21

images

Al Camp de Tarragona la sequera afecta sobretot l’horta d’hivern (enciam, cols, espinacs, escaroles). L’escarola és un altre conreu molt afectat, ja que les varietats que hi ha ara són d’hivern i creixen molt arran de terra. Amb les altes temperatures d’aquestes setmanes han crescut molt, el que ha provocat que es podreixin. El mateix ha passat amb les cols.
Fruita dolça. La manca de fred fa preveure una campanya amb menor producció a causa de la floració irregular. També suposarà un major increment en la incidència de plagues, fet que comportarà un augment en els costos de control de plagues i malalties, entre aquestes la mosca de la fruita.
Aquest són alguns del efectes segons Unió de Pagesos, de la forta sequera que viu el país i especialment també el Camp de Tarragona.
A Tarragona s’acumulen ja pràcticament tres mesos sense pluja considerable i les previsions a curt termini sembla que no apunten a cap llevantada que pugui donar aigua per poder omplir els aquifers i recuperar la manca important d’aigua que pateix el territori.
Unió de Pagesos ha manifestat la seva preocupació i ja ha avisat de l’any dolent que viuran les collites del país aquesta temporada.