.

Les autoritats, durant l’acte inaugural de la reforma del tomb de muralles de La Selva. Foto: Tarragona21

La Selva del Camp ha dedicat tota la jornada d’avui a celebrar una de les obres més destacades del mandat, i a nivell urbà, la de més impacte entre els ciutadans, la renovació del tomb de muralles. Es tracta de mes d’un quilòmetre de perímetre que ha estat reformat pensant ens els vianants i en les bicicletes, posant fre als cotxes, però no de manera radical, soterrant els cables de la llum i renovant els serveis, aquelles obres que no es veuen perquè queden colgades sota terra.

D’això es referia l’alcalde, Jordi Vinyals, en l’acte inaugural que culminava tota una jornada dedicada a mostrar el nou atractiu de l’entorn. Un concert de Joan Reig tenia previst cloure la festa aquest vespre.

L’obra “dignifica el nucli antic i va més enllà dels seus propis límits”, destacava Vinyals, un projecte “pensat més per les persones que per als vehicles”, i que ofereix “una nova referència, una visió moderna” de l’entorn, una tendència “que volem traslladar a diferents llocs del nucli urbà”.

El regidor d’Urbanisme, Enric Roberto, posava xifres a la inversió, que ha sumat dos milions d’euros i de la que la Generalitat se n’ha ocupat en un 75 per cent, procedent del Pla de Barris (antiga llei de barris, reactivada els darrers anys). “La zona d’aparcaments s’amplia de 300 places a 600, s’amplien en 2.800 metres quadrats les voreres, passant de 5.200 a 8.600, un 50% més” i es psoa en marxa “més d’un quilòmetre de carril bici” , mentre s’han fet 9.000 metres quadrats de vial de circulació. També s’han plantat 250 arbres i arbustos i s’ha dotat de xarxa de pluvials a tots els carrers, a més d’haver renovat la xarxa d’aigua potable i haver eliminat les barreres arquitectòniques. En definitiva, “hem fomentat la mobilitat a peu i amb bici afavorint que sigui un espai de relació i d’esbarjo on els vehices circulin a baixa velocitat sense posar en perill les persones”.

Finalment, el primer tinent d’alcalde, Josep Masdeu, qualificava de “dia important per a la Selva” la jornada d’avui: “Canviem la pell del poble, respectant elements com els ponts, el castell o l’església, i ens projectem cap el futur”. Masdeu recollia una afortunada expressió del gurú de la productora Mediapro, Jaume Roures, que dijous afirmava en la Jornada empresarial Gresol, celebrada al pavelló, que la història de La Selva del Camp “és una història d’èxit”. Per a fer realitat el projecte ha calgut “molta tossuderia”, insistint a la Generalitat perquè donés suport al projecte.

L’acte ha comptat amb l’assistència també del director territorial d’Agricultura de la Generalitat, Àngel Xifré -alcalde, a més, del poble veí d’Almoster-, que ha agraït la col·laboració institucional que ha fet possible la reforma.

J. Garcia