.

.

TOTS 21

Un moment del rodatge del documental per la Televisió de la Selva

Un moment del rodatge del documental per Canal Camp

El Castell del Paborde de la Selva acollirà el divendres 27 de novembre a les 8 del vespre l’estrena oficial del documental ‘Por al cel. La vida a la Selva durant els bombardeigs feixistes al Camp de Tarragona (1936-1939)’, un projecte dirigit per la periodista reusenca Marta Trill i l’historiador selvatà Axel Baiget. ‘Por al cel’ relata, amb una quinzena de testimonis de primera mà, com era la vida a la Selva del Camp durant els bombardeigs franquistes del 1936 al 1939.

L’audiovisual, editat per l’equip tècnic de Canal Camp, constitueix un document únic de memòria històrica que apropa una visió inèdita tant de la Selva del Camp com del seu entorn d’influència.

Portada del Diari de Reus de 1937

Portada del Diari de Reus de 1937

Durant un any i mig, Trill i Baiget han endegat un projecte de documentació, redacció i guió per elaborar el documental que els ha portat des de l’Arxiu Històric de l’Exèrcit de l’Aire a Madrid, passant per l’Ufficio Storico dell’Aeronautica Militare (USAM) de Roma, el mateix Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i l’Arxiu Històric de la Selva del Camp. Tot plegat, arrodonit amb les aportacions indispensables dels testimonis de la gent del poble.

‘Por al cel’ és sobretot, també, una història coral dels selvatans que van viure un dels moments més transcendents de la història del nostre país; un treball explicat sense artificis, sense més recurs que la paraula dels protagonistes i amb el suport d’exemples gràfics de l’època, tals com publicacions de diari i fotografies dels avions que bombardejaven el poble. Alhora, el documental permet que l’espectador es faci una idea fidel de la vida en aquells temps convulsos, de la importància de la vida als masos, dels refugis i dels temors i la incertesa amb la qual van haver de conviure els nostres avantpassats.

**Podeu veure i compartir l’avançament del documental en qualsevol d’aquests enllaços:
YouTube – Canal Camp: https://www.youtube.com/watch?v=wQXQs_o3aok
XIPTV – Canal Camp: http://canalcamp.xiptv.cat/canal-camp-documentals/capitol/canal-camppresenta-por-al-cel