.

.

TOTS 21

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades organitza per segon any consecutiu les Jornades de l’Avellana de Muntanya amb l’objectiu de promocionar tant el conreu com el fruit de l’avellana en el paisatge de muntanya. Amb el patrocini del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona aquestes segones jornades es desenvolupen, principalment, a Vilaplana els dies 4, 5 i 6 de novembre (al Casal) i a Capafonts/La Febró el diumenge dia 7, on farem una caminada. Les II Jornades seran inaugurades per Àngel Xifré, Director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, i Josep Bigorra, alcalde de Vilaplana.

Principals novetats

Enguany no només hi haurà jornades teòriques a base de conferències. El dissabte dia 6 es farà un showcooking a càrrec de @Mussarafoods (20.000 seguidors a Instagram), Maria Teresa Llauradó Anguera, i un tast d’avellana dirigit per Eudald Salvat.

En col·laboració amb la DOP Avellana de Reus s’ha programat una caminada, en la seva primera edició, per recórrer alguns conreus d’avellana de muntanya per Capafonts i La Febró. Un recorregut fàcil i accessible per conèixer el paisatge de l’avellaner al seu hàbitat idoni.

Les Conferències

Els professors de la URV de l’àmbit de la Salut, Dra. Rosa Solà, de l’economia, Dr. Miquel Àngel Bové, i del turisme, Jaume Salvat, impartiran tres conferències sobre l’avellana en l’àmbit del qual són experts. Les conferències es duran a terme, respectivament, els dies 4, 5 i 6 de novembre.

L’Opuscle

Com l’any passat, totes les xerrades i intervencions d’aquestes Jornades es recolliran en un Opuscle de 16 planes a color que posteriorment es repartirà per les oficines de turisme, agrobotigues i altres centres d’interès de les Muntanyes de Prades per tal que els habitants i visitants d’aquests indrets coneguin i se sentin orgullosos del seu entorn.

Redacció