.

.

TOTS 21

L’alcalde, el primer per la dreta, avui amb la presidenta de la Diputació. Foto: Tots21

‘Una història d’èxit’. Així ha definit l’alcalde de La Secuita, Eudald Roca, la reforma de les travesses urbanes que eren de la Diputació de Tarragona i que patien molts problemes de trànsit al seu pas per la localitat del Tarragonès.

La millora, separant dos vies amb dos sentits de circulació diferents, ampliant voreres i creant proteccions per als vianants, ha suposat ‘un tràfic menys dens i més moderat. S’ha aconseguit l’objectiu que es buscava’, ha conclòs Roca. ‘Sense posar mesures més dures, com bandes rugoses, el nou model està funcionant’, recalcava Roca a Tots21. ‘Abans teníem una carretera molt estreta; quan passaven dos vehicles de grans dimensions gairebé no podien passar, i ocasionava talls i embussos. Era una carretera estreta de dos sentits de circulació. Ara s’ha desdoblat en dos sentits únics per dos carrers diferents, s’ha estretat la calçada i s’ha protegit els vianants, també les cantonades, i el trànsit s’ha dividit al 50% en cada vial de manera que ha baixat el nombre de vehicles i la velocitat a la que circulen’, ha resumit.

Entre les actuacions que s’han realitzat en la reforma de les travesseres destaca l’ampliació de les voreres i l’assignació d’un únic sentit de circulació a la TV-2231, ja que no era possible compatibilitzar en un sol vial les voreres i els dos sentits de circulació a causa de l’amplada de la via. La circulació en sentit nord s’ha desviat al carrer del Progrés, que s’ha habilitat com a travessera. També s’han redissenyat les zones d’aparcament, s’hi han construït dues rotondes per millorar el flux de la circulació i la seguretat; s’ha renovat l’enllumenat i s’ha millorat el drenatge, entre d’altres. En total, les obres de condicionament de les travesseres han suposat una inversió de més d’1,3 milions d’euros.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha visitat avui les obres, com també les del Centre de Dia per la gent gran i Casal d’Avis, un espai municipal conjunt acabat de construir a la zona esportiva i que entrarà en servei aquest any.

La Diputació de Tarragona s’havia encarregat de la reforma integral de les travesseres de la Secuita (T-223 i TV-2231). La presidenta ha visitat el municipi acompanyada del diputat delegat del Servei d’Assistència al Territori, Adam Tomàs; de la diputada del Pla d’Actuació Municipal (PAM), Marta Blanch; del diputat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori, Josep Forasté, i de la diputada delegada de Recursos Humans, Sílvia Puerto.

Un moment de la visita al Centra de Dia i Casal d’Avis municipal. Foto: Tots21

Nou equipament per a la gent gran amb el suport del PAM

Durant la seva visita a la Secuita, també han conegut de prop l’estat de les obres d’un nou edifici municipal entre els carrers de la Confraria del Roser, del Progrés i de Josep Gassió, que oferirà serveis de Centre de Dia per a la gent gran del municipi i Casal en un model sanitari i social nou que combina els dos serveis. Aquest equipament, que està a punt d’enllestir-se, compta amb un ajut de 331.035 euros procedent del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2017-2018 de la Diputació, a més de 14.485 euros més en concepte de mobiliari.

Es tracta d’una notabe actuació que té un pressupost de 900.000 euros, dels quals l’Ajuntament en financia 500.000. El pressupost és de dues anualitats, 2017 i 2018. L’adjudicació es va fer en dues fases ja que la primera adjudicatària va acollir-se a una concurs de creditors. Tindrà 20 places tutelades de Centre de Dia i un local per la gent gran.

La presidenta de la Diputació ha destacat que tant la millora de la carretera com el nou centre de dia ‘contribueixen a una millor qualitat de vida i afavoreixen un territori més equilibrat i sostenible’. Per la seva part, l’alcalde de la Secuita, Eudald Roca, ha agraït el suport de la Diputació als municipis petits alhora de tirar endavant projectes tan necessaris pel benestar de la ciutadania.

Jaume Garcia