.

Imatges d’alguns dels moments més destacats de la festa. Fotos: Fabian Acidres

La Tronada d’ahir a la nit va posar punt i final a les festes de Santa Tecla 2021. Una Santa Tecla en què s’ha donat incici a la commemoració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat.

Per segon any consecutiu, han estat unes festes atípiques, marcades encara per les mesures restrictives en tots els seus actes a causa de la covid19 però no per això menys lluïdes. Així ho ha expressat la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, qui ha mostrat la seva satisfacció pel resultat tot i la situació: “Han estat unes festes modèliques, hem fet la millor Santa Tecla que podíem fer amb totes les mesures de seguretat necessàries” i ha agraït un cop més “el paper fonamental de les entitats, que han fet un esforç d’adaptació grandíssim per oferir aquesta Santa Tecla tan excepcional”.

I és que aquesta ha estat la Santa Tecla dels primers retrobaments amb gran part dels actes més tradicionals de la festa que, tot i que en formats adaptats a la pandèmia, s’han pogut tornar a realitzar. És el cas del Seguici Popular que ha pogut actuar realitzant les seves excepcionals Tandes de Lluïment al complert dalt d’un escenari a la plaça de la Font. La ciutat s’ha tornat a retrobar també amb els Balls Parlats, el Retaule de Santa Tecla, l’Entrada de Músics i molts altres actes que han tornat enguany al programa.

Sens dubte, l’altre retrobament emotiu ha estat el casteller. Després de dos anys sense activitat, el migdia del 23 de setembre, dia de Santa Tecla, la plaça de la Font tornava a acollir activitat castellera amb les quatre colles de la ciutat. Els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau ho van fer amb la màxima construcció permesa pel protocol, el 3de7, i els Xiquets del Serrallo per la seva part, amb un 3de6 amb agulla, més dos pilars cadascuna, en la qual ha estat la primera actuació castellera on s’aplicava el protocol casteller elaborat per l’Ajuntament de Tarragona conjuntament amb els quatre colles tarragonines i la Xarxa Saniotària Santa Tecla.

Espectacles plens amb un públic compromès

Balanç positiu també dels espectacles programats al Teatre Auditori del Camp de Mart, al Metropol, al Teatre Tarragona, així com en altres escenaris de la ciutat com ara la Catedral, el Parc Saavedra i la seva Terrasseta o l’Anella Mediterrània, que han rebut tots ells molt bona acollida per part del públic.

En aquest sentit, la consellera Inés Solé ha volgut remarcar el compromís de tota la ciutadania i ha agraït la seva responsabilitat en l’assistència als actes, la majoria d’ells amb les entrades exhaurides. En total, s’han venut més d’11.200 entrades i s’han distribuït més de 19.600 invitacions, exhaurint 46 dels 55 espectacles i arribant a una ocupació mitjana de cada acte programat d’un 98%. “Estem molt satisfets. Creiem que el sistema de fiança de 2 euros ha funcionat i hem trencat per fi amb la imatge d’entrades exhaurides i butaques buides, que era un dels objectius principals que ens havíem marcat” ha explicat Solé, qui ha conclòs remarcant que “esperem que aquestes siguin les últimes festes amb pandèmia i puguem tornar a les places i carrers de la ciutat celebrant la nostra festa de la manera més participativa possible”.