.

.

TOTS 21

La Plaça de la Pagesia de Tarragona serà l’escenari del concert de la Sant Andreu Jazz Band, que serà d’accés lliure i gratuït.

Un concert de la Sant Andreu Jazz Band inaugurarà oficialment aquest divendres 29 de juny a les 22 hores el 18è Festival Internacional de Música de Tarragona (FIM), organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. Aquesta actuació donarà el tret de sortida oficialment al festival, després de l’espectacle previ que va oferir el grup Tresca i la Verdesca el darrer 14 de juny.

La Plaça de la Pagesia de Tarragona serà l’escenari del concert de la Sant Andreu Jazz Band, que serà d’accés lliure i gratuït. Dirigida per Joan Chamorro, aquesta banda busca la transmissió i la difusió de la música de jazz i alhora fomenta el creixement musical dels nens i joves membres de l’agrupació.

El Festival Internacional de Música oferirà diversos concerts i cursos especialitzats fins al proper 8 de juliol. El dilluns 2 de juliol, a les 20 hores, l’Auditori Diputació acollirà l’actuació de Vespres d’Anardí, amb la mezzosoprano Marta Infante i el director Dani Espasa. El dimarts 3 de juliol, a les 20 hores, al Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, Kai Gleusteen al violí i Catherin Ordronneau al piano oferiran un concert conjunt.

També al Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, Josep Fuster, amb el clarinet, i Astrid Steinschaden, al piano, oferiran una actuació el dissabte 7 de juliol a les 20 hores. Per últim, Blaumut clausurarà el FIM 2018 a l’Auditori Diputació el diumenge 8 de juliol, amb un concert que servirà per presentar el seu tercer disc d’estudi Equilibri, produït per Marc Parrot i editat per Música. La venda d’entrades i la recollida d’invitacions es realitzarà a l’Auditori Diputació (c. Pere Martell, 2) i a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona (c. Cavallers, 10) entre setmana de 10 a 20 hores.

Un centenar d’alumnes participaran a una desena de cursos fins al 8 de juliol

El FIM 2018 també ha programat enguany una desena de cursos per aquells alumnes de Grau Professional, Superior i Postgraduats que vulguin perfeccionar la seva tècnica i la interpretació musical de la mà de professors i solistes de reconegut prestigi internacional. La proposta pedagògica del Festival inclou cursos de violí, viola, contrabaix, trompa, violoncel, clarinet, flauta, cant, trombó i trompeta i es preveu que hi assisteixin un centenar d’alumnes.

El vessant acadèmic del Festival Internacional de Música dóna l’oportunitat de rebre formació especialitzada de professional amb reconeixement internacional, intercanviar experiències amb altres alumnes i enriquir-se amb la pluralitat de formes de treball i la diversitat de nivells en l’àmbit de la interpretació musical.

Més informació sobre la programació dels concerts i dels cursos del FIM 2018: http://www.dipta.cat/festivalmusica/