.

.

TOTS 21

Pla general de l’accés principal a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, amb el rètol amb el nom del centre. Imatge del 14 de febrer del 2019. (Horitzontal)

El 31 de desembre tindrà lloc la Cursa BBVA Sant Silvestre 2019 a Tarragona, una cita imprescindible per als aficionats tarragonins a les proves atlètiques. Des d’avui ja es poden fer les inscripcions en els punts habituals. Enguany es repeteix la campanya de donació de sang associada a la cursa, la Sang Silvestre, fruit de la bona acollida de l’any passat. La iniciativa, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, és una forma solidària d’inscriure’s a la cursa que consisteix en rebre un dorsal solidari en fer una donació de sang a l’Hospital Joan XXIII. Donat l’èxit de la campanya de l’any passat, enguany s’ha ampliat a 250 els dorsals amb donació que l’organització espera assolir.

Tarragona Fondistes i BBVA ja han donat el tret de sortida per a la 16a Cursa BBVA Sant Silvestre de Tarragona. Des d’avui es poden formalitzar les inscripcions per a la prova atlètica. Aquestes es poden fer presencialment en els punts habituals o bé via on-line a través del web www.athleticevents.net. El nombre màxim de participants s’estableix en 2.200 corredors. Al web www.tarragonafondistes.com es poden consultar els punts d’inscripció i terminis.

Enguany es repeteix la campanya de donació ‘Sang Silvestre’ a l’Hospital Joan XXIII, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits per incentivar les donacions de sang a la demarcació. Des d’avui i fins al dia 14 de desembre qui doni sang rebrà un dorsal solidari, cortesia de BBVA, per participar a la Cursa BBVA Sant Silvestre de Tarragona. Els primers 250 corredors que donin sang obtindran un codi per fer la inscripció online gratuïta i rebre el dorsal amb dret a la bossa obsequi del corredor.

Les persones que vulguin fer una donació solidària però vulguin renunciar a córrer la cursa i a la bossa d’obsequi, també poden donar sang com a Dorsal Zero.

La Sang Silvestre, en xifres

L’objectiu de la campanya és sumar donacions de sang en unes dates difícils, les setmanes prèvies al Nadal, quan la donació baixa un 25% a causa del canvi d’hàbits de la ciutadania. Els dies de pont del mes de desembre, el fred i les festes són elements adversos a la donació i el canvi d’hàbits fa que les reserves de sang vagin baixant. I les dues últimes setmanes de l’any són, juntament amb el mes d’agost, el període més crític de l’any perquè és quan el nombre de donacions disminueix més. Per això, les donacions de la Sang Silvestre arriben en un moment molt oportú.

En aquesta edició s’ha ampliat el nombre de dorsals de Sang Silvestre ja que l’any anterior es van assolir 260 donacions, superant amb escreix les 100 que l’organització havia marcat com a objectiu.

El bon funcionament de la campanya va permetre al Banc de Sang de l’hospital tarragoní duplicar les donacions respecte el mateix període de l’any anterior. Del 5 al 15 de desembre del 2018 es van sumar 679 donacions de sang respecte les 458 de 2017. Pel que fa a donants nous, l’increment va ser superior, del 73%, amb 172 respecte els 99 de l’any anterior.

Una cursa cada any més solidària

La Cursa BBVA Sant Silvestre es caracteritza pel seu caràcter solidari i any rere any incorpora noves iniciatives per ajudar els més necessitats. Així, a més d’incentivar la donació de sang, tan necessària als hospitals en èpoques nadalenques, l’organització col·labora en dues accions més, implicant la solidaritat dels corredors i del conjunt de la ciutadania.

Com en anys anteriors, en aquesta 16a edició de la cursa també es poden fer aportacions al “Dorsal 0” que es destinaran a la Fundació Bonanit, dedicada a l’atenció de persones sense llar a Tarragona. Enguany és el novè any en què la cursa col·labora amb aquesta fundació.

D’altra banda, enguany s’incorpora la iniciativa ‘Cap nen sense joguina’. Els corredors que ho desitgin, el moment de recollir el seu dorsal i la bossa regal, poden portar joguines que  la Creu Roja recollirà i lliurarà als nens més desfavorits