.

Bombers treballant en una inundació avui

Bombers treballant en una inundació avui

La riera de Conesa (Conca de Barberà) s’ha desbordat aquest dissabte a la tarda i ha arrossegat alguns vehicles i diverses parades d’una fira d’intercanvi i ha inundat els baixos de diversos habitatges.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat que “de moment els danys són de caràcter material i no ha provocat danys personals” però ha demanat “precaució” a les poblacions de la zona.

L’augment del cabal ha arrossegat cinc vehicles i ha afectat diversos habitatges.

Imatge d'alguns vehicles que arrossegat la riera de Conesa

Imatge d'alguns vehicles que arrossegat la riera de Conesa. Foto ACN

Aquest municipi de la Conca de Barberà s’ha quedat sense subministrament elèctric i sense telèfon. Davant el possible desbordament del riu Seniol, Protecció Civil ha alertat els municipis de Vallfogona de Riucorb, Passanant, Guimerà i Ciutadilla.

Cap a dos quarts de sis de la tarda el telèfon d’emergències ha rebut l’avís del poble de Conesa pel desbordament de les dues rieres que passen pel municipi. L’aigua s’ha acumulat a l’interior del nucli, especialment a la part dreta, on dues cases del barri antic s’han vist especialment afectades per l’aigua. Amb tot, Protecció Civil de la Generalitat ha explicat que no té constància que cap persona hagi resultat ferida. Fins a la població de Conesa s’hi ha desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i un responsable de Protecció Civil que han valorat els desperfectes de les riuades. La sobtada pujada de cabal ha afectat el subministrament elèctric i telefònic del municipi, que s’ha restablert parcialment al cap de quatre hores.