.

.

TOTS 21

Maria Mas Chacón. Foto: AEQT

La Junta Directiva de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha acordat nomenar Maria Mas Chacón com a nova directora gerent de l’entitat. Mas (Reus, 1964), que s’incorporarà al càrrec el proper dilluns, 14 de febrer, és llicenciada en Ciències Químiques, especialitat en Química Tècnica, per la Universitat de Barcelona (1986); Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals (2009); i MBA per la Universidad Austral d’Argentina (2017).

Professionalment, ha desenvolupat la seva carrera a Repsol, on va accedir l’any 1987 i on la seva darrera responsabilitat ha estat la de Directora d’Enginyeria i Desenvolupament del Complex Industrial de Tarragona (2016-2022). Abans havia ocupat diverses funcions i càrrecs dins de Repsol Química al Complex Industrial de Tarragona, incloent els de Cap de Producció d’Intermedis (2006-2008) o el de Directora de Producció (2008-2016).

Més enllà de l’àmbit professional, Maria Mas va ser presidenta del Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC) entre el 2008 i el 2017, i ha estat membre del Comitè Executiu i del Patronat de l’Eurecat (Centre Tecnològic de Catalunya) entre el 2018 i el 2022. Actualment és presidenta del Patronat de la Casa Sant Josep, des del 2019, i forma part del Patronat de la Xarxa Santa Tecla des del 2021.

Mas arriba a l’AEQT en un moment crucial per al sector químic de Tarragona, que en un futur immediat s’enfronta a nombrosos reptes tant interns com externs que marcaran la seva competitivitat present i la seva viabilitat futura, en àrees com l’energia, les infraestructures, la transició energètica, la innovació, les relacions amb el territori o la captació de talent.

La nova directora gerent substitueix en el càrrec Juan Pedro Díaz, que ha completat el seu cicle de quatre anys al capdavant de la gerència de l’associació. Un període durant el qual ha complert amb èxit amb l’encàrrec de liderar la confecció d’un nou Pla Estratègic per a l’AEQT i d’iniciar-ne el desplegament. En aquest sentit, l’associació vol fer un reconeixement públic a la tasca de Juan Pedro Díaz durant aquests quatre anys, i li agraeix la seva dedicació i professionalitat.

A partir d’ara, un cop aquest Pla Estratègic 2021-2023 ja ha estat confeccionat i posat en marxa, Maria Mas arriba a l’AEQT amb l’encàrrec de continuar amb el seu desplegament i de culminar-lo en els dos anys que li queden de vigència. Aquest desplegament es concretarà en els propers mesos amb l’execució i finalització de les moltes accions en marxa en camps com la seguretat, la protecció mediambiental, la innovació o el talent, sense oblidar la transparència i les relacions amb les institucions i amb l’entorn.

Redacció