TARRAGONA 21

Façana de la residència Ballús de Valls. Foto: Google

A partir del proper dilluns es reprendran les visites a la Residència Ballús de Valls, després que el passat dia 17 es van restringir seguint els protocols de seguretat marcats per les autoritats sanitàries. El CAP de referència del centre ha autoritzat la finalització de l’aïllament dels usuaris, per la qual cosa es pot recuperar la normalitat a la residència.

Les proves serològiques realitzades a tots els residents mostren que tots tenen anticossos. A més, la persona que va ser derivada a l’Hospital Pius de Valls i que va donar positiu en la prova PCR realitzada en aquest centre ha donat negatiu en totes les PCR realitzades a posteriori per l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Per altra banda, cap de les persones que han ingressat al centre des de l’inici de la pandèmia està infectada per coronavirus. A la vista de totes aquestes evidències, s’ha posat fi a l’aïllament dels usuaris de Ballús. Pel que fa als resultats de les proves PCR als professionals de la residència, només una persona ha donat positiu, però la prova serològica mostra les IgG positives, per la qual cosa no hi ha perill de contagi a terceres persones.

L’equip directiu continua en constant comunicació amb les autoritats sanitàries i tot l’equip humà de Ballús segueix els protocols sanitaris dictats per la Direcció del centre, que es regeixen per les recomanacions que ha emès el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Redacció