TARRAGONA 21

Imatge d’un esdeveniment al Palau d’Esports. Tarragona Ràdio

L’Ajuntament demanarà a la Generalitat que finalitzi la pavimentació del palau d’Esports i determini el tipus de cessió de l’equipament de l’Anella Mediterrània a mans municipals. El ple ha aprovat per unanimitat una moció de Ciutadans que ho plantejava. El consens no ha evitat l’enfrontament entre PSC i ERC per la renúncia al Mundial femení d’Handbol.

El conseller socialista, Berni Álvarez, ha retret al govern municipal la facilitat en trobar excuses per rebutjar un esdeveniment esportiu de gran nivell. Diu que la negativa respon a un excés d’ignorància i una falta de valentia. La consellera d’Esports, María José López, ha contestat Álvarez, tot recordant que en els tres darrers anys l’Ajuntament havia d’haver pagat gairebé un milió d’euros per a l’organització del Mundial: 500 mil euros per la fase de grups, 100 mil si hi jugava la selecció espanyola i altres 300 mil euros destinats a la logística. López la compara amb la situació del bàsquet 3×3, sense recursos per a ser-ne la seu. La moció plantejada per Ciutadans ha estat defensada per Francisco Domínguez. Ha demanat que es pensi en el futur i que quan l’ajuntament rebi una infraestructura d’una altra administració s’afronti amb una certa planificació. D’aquesta manera s’evitarà que estigui aturada tant temps.

El conseller de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, demana que es lluiti de manera conjunta perquè es transmeti la propietat del Palau d’Esports a l’Ajuntament. Ha lamentat el que considera maltractament per part de la Generalitat.

La consellera de la CUP, Eva Miguel, ha lamentat que el retorn social del Palau a la ciutadania és nul. La consellera del PP, Elisa Vedrina, s’ha mostrat satisfeta que es rematin les gestions per posar el pavelló en mans de la ciutadania. Critica la seva infrautilització.

El portaveu del Govern municipal, Xavier Puig, ha afirmat que l’ajuntament i la Generalitat estan més a prop que fa unes setmanes de desencallar la situació del Palau d’Esports.

D’altra banda, el Pressupost Municipal de 2020 s’ha aprovat definitivament, després de resoldre les al·legacions i reclamacions presentades. També s’ha donat llum verda a la plantilla i els seus organismes autònoms.