La regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala Marisa Méndez-Vigo, ha configurat un programa anual d’activitats amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania i contribuir en una societat més justa i igualitària en l’àmbit dels gèneres. Enguany, la proposta passa per realitzar tallers a les escoles i a l’Institut; reivindicar la jornada del 25 de novembre, Dia Mundial Contra la Violència de Gènere; i crear un grup de debat. La primera activitat serà aquest 10 d’octubre amb la trobada del Grup de Debat sobre el rol de les dones a la nostra societat. Tindrà lloc a les 19h a la sala de Plens de l’Ajuntament. Aquesta primera sessió girarà entorn de Què significa economia reproductiva o discriminació múltiple?.
Una de les altres activitats programades seran els tallers a les escoles La Portalada i El Roquissar, i a l’Institut, que ja s’havien posat en marxa l’any. Marisa Méndez-Vigo manté aquest nou curs i el reforça per tal de donar-li continuïtat. En el cas de l’Institut es desenvoluparan vuit tallers de dues hores. Quatre, correspondran als tallers dirigits als alumnes de 3r d’ESO, amb el títol Que no t’agafi el masclisme! Taller de prevenció de violència de gènere; i quatre més, adreçats als alumnes de 4t d’ESO, sota el títol Tinc una amiga que diu que li agrades. Maneres de lligar… tot s’hi val?.
Per la jornada del 25 de novembre, el municipi acollirà l’exposició Imatges per pensar. Una mostra itinerant impulsada des de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació amb la voluntat de generar una reflexió al voltant d’algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans. Les imatges han estat produïdes especialment per l’artista visual Tània Burgos Fernàndez, tot seguint una proposta gràfica propera als pictogrames que permet treballar els significats de les imatges, d’una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses.
Equip de redacció