.

Post d'Heras al Facebook

La regidora del PP a l’Ajuntament de Tarragona Judith Heras ha carregat duríssimament al seu Facebook contra l’acció feta la passada nit per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la zona del Balcó del Mediterrani, on han envoltat de color groc el Balcó, diferents elements decoratius i part del monument a Roger de Llúria, en el context de la campanya ‘Paisgroc’ per tirar endavant la Gigaenquesta. Heras ha fet servir una expressió que podria ser titllada d’homòfoba.

Testimonis presencials han afirmat a Tarragona21 que Heras va tenir una esbatussada la passada nit amb els qui s’estaven dedicant a col·locar de groc l’entorn i ha tingut una sortida polèmica. Així mateix, el regidor Mariano Herráiz es va afegir amb un post a les expressions d’Heras, però amb una comparació polèmica, que posteriorment va rectificar.

Heras va fotografiar la mateixa nit l’acció i va comentar al seu Facebook, prop de les dotze de la nit, segons ha pogut comprovar Tarragona21:

“El vandalisme de l’ANC a Tarragona… l’únic que tinc clar és que si governés el PP a la ciutat a aquests idiotitzats ni se’ls passaria pel cap, els que en tenen, de gosar embrutar el que és patrimoni de tots”.

Més endavant s’obre un diàleg amb altres persones i ella afirma sobre l’ANC: “Són paràsits”, i afegeix: “Ridiculesa de llacets grocs, estan amariconats” (‘Ridiculez de lacitos amarillos, están amariconados’). Més tard s’hi afegeix el també regidor Mariano Herráiz, que diu: “Infecten tot el que toquen. Prefereixo l’ebola”. Judith Heras ha retirat aquesta part dels polèmics posts, segons ha pogut comprobar Tarragona21.

Post de rectificació del regidor al Facebook

Justament, Herráiz ha demanat disculpes públicament aquesta tarda de dissabte i ha atribuït la seva sortida a l’ambient tens que es viu en aquests moments. “En cap moment la meva intenció era frivolitzar amb una malaltia com l’ebola i menys atribuir-la a cap persona. Va ser com a conseqüència d’una ‘escalfada’ en una conversa privada”.

Tarragona21 està intentant posar-se en contacte amb la regidora perquè expliqui la seva versió.

ANC i Òmnium Cultural han iniciat avui al Passeig de ls Palmeres la campanya de la Gigaenquesta, amb centenars de voluntaris. L’entorn ha aparegut justament engalanades de groc.