.

.

TOTS 21

L’espectacle recorrerà la Muralla per mostrar els rituals de l’Antiga Roma per a la fundació d’una ciutat

L’espectacle recorrerà la Muralla per mostrar els rituals de l’Antiga Roma per a la fundació d’una ciutat

Diumenge, 5 de maig, comença la XXI edició del Festival Tarraco Viva que aquest any versarà sobre “La ciutat romana i el món urbà en el Mediterrani Clàssic”. Així, el festival arrenca amb la recreació històrica “Roma fundadora de ciutats” a càrrec de Nemesis ARQ al recinte de les Muralles. Es tracta d’un espectacle itinerant que recorrerà el passeig fins a la torre de Minerva i mostrarà la importància que tenien els rituals de fundació d’una ciutat per als antics romans.

Tarraco Viva s’estrena aquest diumenge i s’allargarà fins al 19 de maig, es duran a terme més de 400 actes que tenen com a eix principal el món urbà de l’antiguitat clàssica, fent especial atenció a les ciutats romanes però també en ciutats gregues i de l’antic Egipte.

Entre les principals novetats, en aquesta edició s’incorporen la Biblioteca Pública i el Mercat Central com a espais del Festival i s’inicia una nova col·laboració amb el Seminari de Topografia Antiga de la URV (SETOPANT) que permetrà comptar amb un treball de recreació virtual del fòrum de Tarraco. Un dels plats forts serà la recreació d’un fòrum romà al Recinte Firal, que permetrà reviure com era la vida en aquest espai que esdevenia el cor de la ciutat on confluïen el mercat, els debats polítics, els acords comercials, etc. Aquest serà l’espai protagonista de la cloenda, el 19 de maig, on el fòrum esdevindrà escenari de l’elecció dels representants municipals de la ciutat i es mostrarà com votaven els romans.

Tarraco Viva es desenvoluparà en 30 espais de la ciutat i del territori, la majoria museus i recintes monumentals declarats Patrimoni Mundial i continua la seva vinculació amb Altafulla, Cambrils i Vila-rodona. Més de 30 entitats culturals de la ciutat participen en la creació d’activitats i són prop de 1.000 les persones integrades en grups de recreació i altres entitats vinculades directament al festival.