.

Vehicle policial enmig la Rambla Nova durant l'escena

Vehicle policial enmig la Rambla Nova durant l'escena. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

La Rambla Nova tarragonina es va convertir ahir a la nit en escenari cinematogràfic amb el rodatge de ‘El dolç sabor de la llimona’ davant la mirada de diversos curiosos que van poder fins i tot aparèixer com a figurants de l’escena, i on Tarragona21 va estar-hi present.

Estava previst que entre les 21h i les 03h l’equip de rodatge gravés l’escena d’una persecució policial per al film tarragoní ‘El dolç sabor de la llimona’ al tram final de la Rambla Nova, des del tram del carrer Adrià i Sant Agustí fins davant l’estàtua de Roger de Llúria al Balcó del Mediterrani. Va ser cap a les 00.15h quan un cop la Guàrdia Urbana va acabar de retirar els vehicles estacionats que no havien respectat la prohibició, es va poder començar a rodar.

El director, el nou debutant i tarragoní David Aymerich, estudiant de 3er de Comunicació a la URV, explica a Tarragona21 que “és el meu primer llargmetratge després de diversos curts i és de les coses més estranyes que he fet” diu en to simpàtic. “Ara mateix no sé si ho estimo o ho odio, ho podré dir quan acabi” bromeja.

El film es roda en castellà i serà doblat al català i l’anglès. L’equip porta deu dies rodant a Tarragona on esdevé gran part de la història. S’han enregistrat escenes al Balcó del Mediterrani, el Pretori, el carrer Major o el Far de la Banya, al Port, entre altres.

Un drama adolescent

El director comenta que des de petit li ha agradat molt llegir i escriure històries. Respecte a la pel·lícula, explica que “es tracta d’un llargmetratge de ficció que es va gestar fa dos anys quan vaig escriure el guió primerament com a curtmetratge de comèdia i que finalment ha calgut allargar per poder plasmar amb esforç i estima aquest drama adolescent que profunditza en els sentiments dels joves, dels adolescents, en el moment d’endinsar-se a l’etapa adulta, el com ho afronten i com volen menjar-se el món” explica.

L'equip i diversos curiosos abans del rodatge

L'equip i diversos curiosos abans del rodatge. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Entre l’equip i el planell actoral, la gran majoria del territori, s’hi troben com a protagonistes Elena Rivera, Carina a la sèrie ‘Cuéntame cómo pasó’ de La1 de TVE i David Solans, nominat als Premis Gaudí per l’exitosa ’Fill de Caín’ que també va fer aparèixer a Tarragona a la gran pantalla. No és l’únic provinent del film de Jesús Monllaó, aquesta pel·lícula també compta amb Mercè Rovira (‘Fill de Caín’, ‘La Riera’ o ’1714′) o Abril Garcia (‘Fill de Caín’ i ‘L’hostal de la Roca’) a més d’altres secundaris com Andreu Lahoz, Aarón Castellví o Adrián Ribiño.

Quan Jaume (David Solans) acaba a comissaria després d’una nit de festa, la seva vida rutinària comença a canviar. Allí coneixerà a Ilena (Elena Rivera), una enigmàtica noia que alimentarà tots els seus somnis i il·lusions i fugirà amb ella a França a la recerca d’una vida millor.

L’escena de la persecució policial

Aymerich comenta a aquest digital que precisament l’escena enregistrada a la Rambla és l’inici del film, quan Jaume, el protagonista, després d’una nit de festa és detingut per la policia i a comissaria coneix a Ilena, qui canviarà el rumb de la seva vida.

Passades les 00h de la nit l’equip es preparava per enregistrar l’escena. Abans, arribaven quatre membres de la Guàrdia Urbana de Tarragona per rebre les indicacions del director. Havien d’aparèixer a escena per cridar l’atenció a un grup de joves fent gresca i posteriorment perseguir-los per detenir-los.

El director donant instruccions als agents de la Guàrdia Urbana

El director donant instruccions als agents de la Guàrdia Urbana. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Un bon grup de persones estava expectant i pendent del rodatge. L’equip va demanar-los que no estiguessin quiets, que podien aparèixer passejant per la Rambla. També es va demanar no llençar fotos amb flash ni mirar a càmera. Donades les indicacions, el grup de joves del film, a sobre d’un escenari de la Rambla Nova simulaven dur a terme un ‘botellón’ amb algunes ampolles pendents de començar a actuar al crit d’ACCIÓ per part del director.

Persecució policial enmig la Rambla
Persecució policial enmig la Rambla. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Jaume i els seus amics feien gresca en una nit d’alcohol i dos d’ells inicien una baralla amistosa per treure un guanyador fins que veuen arribar un vehicle policial. Un agent surt i els hi demana la documentació. Tots surten corrents burlant-se dels agents amb gestos i paraules grolleres, mentre el vehicle policial segueix a velocitat rere ells enmig de la Rambla. Després de cada enregistrament, l’equip feia el visionat. L’escena es va repetir més de tres cops per disposar de diverses mostres i escollir-ne la millor. Els joves arribaven fins just davant l’estàtua de Roger de Llúria on s’introduïen en un cotxe. L’escena següent era la persecució d’aquest per part de la policia.

El film, tot un repte

El director comenta que “va ser més complicat els primers dies quan em sentia com un extraterrestre. Deien so llest, càmera llesta i jo perdut no sabia quan havia de dir ‘acció” confessa com a anècdota de rodatge.

David Solans i la resta d'actors un cop acabada l'escena
David Solans i la resta d’actors un cop acabada l’escena. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

“L’equip tècnic i els actors són una passada i posen les coses molt fàcils” comenta. “Estem satisfets amb els resultats i estem complint els terminis previstos tenint en compte que tan sols comptem amb una càmera”. Després de l’escena d’ahir, encara queden altres cinc dies per acabar de rodar alguna altra pendent i diversos planols.

Segons el jove director, en un primer moment la seva idea era vendre el guió i finalment es va animar a tirar-ho endavant ell mateix. Per tal de finançar el projecte li ha estat necessari anar local per local de la ciutat demanant finançament i patrocinis.

-Adrià Recasens-