.

.

TOTS 21

Imatges de la concentració d’aquest matí. Fotos: CGT

La Secció Sindical de CGT a Teleco ha protagonitzat aquest divendres (de 07.45h a 08.30h) una concentració a la carretera de Constantí, a l’entrada del polígon NIRSA de Reus, on hi ha les dependències provincials de l’empresa Teleco. Telecomunicación de Levante SL és una empresa de serveis globals d’enginyeria, disseny i manteniment de línies, equips de comunicació, sistemes de seguretat i antenes. Els motius principals de la concentració, en la qual hi ha hagut talls intermitents de circulació, són els últims tres acomiadaments produïts en l’empresa durant el mes de febrer passat, així com la modificació substancial de les condicions de treball que porta a terme l’empresa, tal com han assenyalat els convocants.

CGT havia fet una convocatòria de vaga de jornada completa els passats dies 28 i 29 de gener, degut també a dos acomiadaments produïts el desembre de 2020. Finalment es va desconvocar davant la promesa de l’empresa de que no s’efectuaria cap acomiadament més, com a mínim fins a conèixer la sentència de l’Audiència Nacional per la demanda interposada per CGT el passat mes de setembre de 2020 per l’aplicació unilateral d’una Modificació Substancial de les Condicions de Treball (MSCT) per part de l’empresa. Segons informen des del sindicat en una nota de premsa, “ens trobem una vegada més que l’empresa no compleix els acords i continua acomiadant als treballadors sense causa justificada, aquesta vegada ha estat per causes organitzatives, amb el que des de CGT ens veiem obligats a emprendre un calendari de mobilitzacions per a mostrar-li a l’empresa que no permetrem ni un sol acomiadament més a Teleco”.

“L’empresa -afirma la CGT a la nota- només sap utilitzar un llenguatge, el xantatge: o s’empassen els treballadors la MSCT i totes les conseqüències que comporta la seva aplicació, o continuarà fent un tomb de rosca a la plantilla. Però des de CGT no estem disposats a permetre-ho, ni a seguir tolerant els nivells d’explotació i precarització que es donen en aquesta empresa”.

El sindicat assegura que “primer va ser la signatura d’un mal acord el 2019, després l’aplicació unilateral d’un ERTO sense acord amb la representació sindical, posteriorment la imposició al setembre de la MSCT. També van mentir quan van prometre acordar amb la RLT millores laborals si retiràvem la primera convocatòria de vaga del 28, 29 i 30 de setembre de 2020, i han tornat a mentir prometent que no hi hauria més acomiadaments si suspeníem la vaga convocada per als dies 28 i 29 de gener de 2021”. A tot això cal sumar-li “les conseqüències econòmiques que està tenint l’aplicació de la MSCT i les taules de llindars actuals que estan suposant com a mínim un 30% de reducció en els salaris de tota la plantilla d’Operacions”.

Per tot plegat, des de la CGT, el sindicat majoritari al comitè d’empresa de Teleco, convoquem aquesta primera mobilització.

Redacció