.

.

TOTS 21

La presidenta de la Diputació en la trobada anual amb els mitjans de comunicació. Foto: ACN

La presidenta de la Diputació en la trobada anual amb els mitjans de comunicació. Foto: ACN

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha plantejat avui en un esmorzar de premsa de balanç de mandat “una gestió més territorialitzada de l’Aeroport” de Reus per tal de ser “més eficient dins una xarxa aeroportuària de país”.

Llauradó ha subratllat el paper que està jugant la Taula de l’Aeroport de Reus, “única existent en el país” i el fet que en aquest mandat s’hagi assolit vols com el de Reus-París, Reus-Dusseldorf o Reus-Illes Balears.

La presidenta de la Diputació ha destacat el “consens” que ha impregnat en tot moment l’equip de govern, consens que ha desitjat que sigui “la base d’un govern més ampli en el nou mandat”.

La presidenta ha valorat positivament els avenços fets per la seva institució en els quatre reptes principals del mandat: “el lideratge de l’ecosistema a la recerca del bé comú, la transformació digital, la flexibilització de l’organització de l’ens i la promoció i prestació de serveis als municipis”.

Llauradó també ha aprofitat la trobada per fer balanç dels tres anys i mig de mandat. Ha destacat alguns dels projectes que la Diputació de Tarragona ha anat consolidant des del 2019. Entre ells, la transformació digital de les administracions, el desplegament de la fibra òptica, l’impuls del tramCamp o l’adequació de les carreteres, entre altres.

Justament, pel que fa a la xarxa viària del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Llauradó ha fet èmfasi en l’aprovació del Pla Zonal d’aquest 2022. Un document que permetrà planificar les actuacions de millora de la xarxa local de carreteres fins al 2035 i que, de moment, ha permès que 114 quilòmetres de camins de titularitat municipals passessin a ser de la Diputació de Tarragona.

J. Garcia