TOTS 21

Un moment de la presentació de la proposta escènica

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), ha presentat aquest matí, en el mateix jaciment arqueològic, el segon cicle «Escena Altafulla Teatre», que es va estrenar el passat estiu, i que enguany se celebrarà els dies 28, 29 i 30 de juliol.

A l’acte hi ha assistit Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla; Mònica Borrell, directora del MNAT; Montse Castellarnau, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, i Anna Estrada, directora artística d’Escena Altafulla Teatre. En aquesta nova edició, es comptarà amb un total de cinc representacions que van des del teatre, passant per la dansa i la poesia.

La directora del MNAT, Mònica Borrell, ha remarcat «la bona sintonia que existeix amb l’Ajuntament d’Altafulla amb qui comparteixen objectius com difondre el valor patrimonial dels Munts, i obrir el jaciment al públic i a la cultura més enllà del passat històric, i fer-ho, com a escenari de la nova creació contemporània».

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha destacat l’aposta ferma de l’Ajuntament en «donar a conèixer aquest valor patrimonial, moltes vegades desconegut per la ciutadania, i al mateix temps, apropar el teatre al poble». Tant és així, que la regidora de Cultura també ha subratllat els «preus populars» de tres dels espectacles, ja que dos d’ells tenen l’entrada lliure, d’un programa amb una «qualitat artística excel·lent» amb artistes de gran prestigi com Pepa Plana o Lluís Soler.

La programació donarà el tret de sortida el divendres 28, a les 22h a la Vil·la romana dels Munts, amb l’espectacle «L’atzar», de la pallassa Pepa Plana; seguirà el dissabte 29, a les 20h a la plaça Consolat de Mar, amb la Companyia La Maduixa, que presenta «Mulïer» (dansa sobre xanques); i a les 22h, als Munts, l’actor Lluís Soler presentarà el recital «El compte Arnau». El darrer dia, diumenge 30, serà el torn de la Companyia Le Puant, que presentarà l’espectacle familiar «Tot sol i núvol», al Parc Voramar, i el cicle acabarà als Munts, a les 22h, amb la interpretació de Ricard Farré i Enric Cambray «Les dones sàvies».

Un programa de primer nivell

Per la seva banda, la directora artística, Anna Estrada, ha agraït l’aposta per la cultura tant de l’Ajuntament com del museu «en un moment en què les paraules i els fets no acompanyen, i en el cas d’Altafulla, sí que ho fan». Estrada ha qualificat el programa «de primer nivell» amb artistes de caràcter internacional, i en aquest sentit, ha agraït especialment a l’Ajuntament per l’aposta i l’esforç per aquesta programació «per fer-la arribar a tots els públics a preus populars».

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha posat èmfasi a «l’entrada en escena d’Altafulla amb teatre de qualitat». D’aquesta manera, Alonso ha avançat que «la voluntat sempre ha estat d’obrir les portes del valor patrimonial d’Altafulla a la ciutadania i fer-ho amb espectacles també de l’escena tradicional i contemporània».

Les obres de teatre al carrer seran d’entrada lliure, mentre que les dels Munts tindran una entrada de 15 €. També hi haurà abonaments; per dos espectacles, 25€, i per a tres, 30€. Les entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents; a www.tarracoticket.cat, als tòtems Infotactile de plaça dels Vents i plaça del Pou, i el mateix dia a taquilla a partir de les 21h.

La programació de 2017

28 JULIOL · 22H · VIL·LA ROMANA DELS MUNTS
L’ATZAR (Cia. Pepa Plana)

La vida del pallasso és dura, sí. Sort que sovint intervé l’atzar, amb el seu repertori de feliços accidents, i el pallasso acaba trobant per casualitat el que no buscava.

29 JULIOL · 22H· VIL·LA ROMANA DELS MUNTS
EL COMTE ARNAU (Lluís Soler)

Èpica, aventura, morts, sexe sacríleg, luxúria, gèlida crueltat, amor dels que fan mal, dubtes morals i quatre gotes de cinisme i humor que ens facin riure una mica per fer-ho tirar tot coll avall.

29 JULIOL · 20H · PLAÇA CONSOLAT DE MAR · GRATUÏT
MULÏER (Cia. La Maduixa Teatre)

MULÏER és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret a ballar i córrer lliurement per carrers i places.

30 JULIOL · 19H · VORAMAR · GRATUÏT
TOT SOL I NÚVOL (Cia. Le Puant)

TOT SOL… I NÚVOL barreja la ficció i la realitat. O més ben dit, transforma la realitat en ficció. Un pallasso innocent, però conscient de la situació actual, arriba per a fer passar una estona agradable.

30 JULIOL · 22H · VIL·LA ROMANA DELS MUNTS
LES DONES SÀVIES (Ricard Farré i Enric Cambray)

1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.

2016, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui dia.