.

.

TOTS 21

La policia del Port de Tarragona enxampa els presumptes lladres només 11 hores després de cometre el delicte. Foto: cedida.

La Policia Portuària ha detingut dos joves de 18 i 19 anys que presumptament han causat destrosses en cotxes aparcats a proximitat de l’edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) durant la nit passada. Es tracta d’uns fets desconeguts fins a la data d’avui en l’espai portuari de Tarragona. Els presumptes delinqüents, haurien robat a l’interior de 6 cotxes trencant les finestres dels vehicles, entre les dues i les quatre de la matinada d’aquest dimarts. Els dos joves també haurien intentat sostraure sense èxit dos dels cotxes.

 

A primera hora del matí, els vehicles presentaven finestres trencades i altres destrosses practicades per manllevar objectes del seu interior i, en el cas de dos dels vehicles, per intentar arrencar-los. Els dos presumptes delinqüents haurien intentat engegar-los sense èxit. La Policia Portuària ha procedit a analitzar les imatges de les càmeres de seguretat i ha pogut identificar dues persones que entre les 2 i 4 de la matinada s’han introduït en l’aparcament situat a la part posterior de l’edifici de l’APT i han malmès els vehicles per robar en el seu interior. Al mateix temps, en una primera inspecció ocular, la policia del port ha constatat que diversos dels objectes robats estaven ocults entre les roques que delimiten l’aparcament i que els lladres probablement no havien pogut endur-se. Tot seguit, la policia del Port ha muntat un dispositiu de vigilància.

 

Fruit d’aquest operatiu, a les 15.15 hores d’aquesta tarda, només 11 hores després dels fets, la Policia Portuària ha detingut dos joves de 18 i 19 anys en el moment que intentaven endur-se part dels objectes robats que estaven ocults entre la rocalla que envolta l’aparcament. Els presumptes delinqüents també haurien forçat diversos vaixells del Port Esportiu, situat a escassos metres de l’aparcament de l’APT. Com en el cas dels vehicles, els dos joves haurien comès diversos robatoris forçant les portes o escotilles dels vaixells, entre les 4 i les 5 del matí, i també n’haurien robat objectes i aparells electrònics o de navegació.

 

La Policia Portuària ha estat l’encarregada d’atendre i tramitar les denúncies dels propietaris dels vehicles mentre que els Mossos d’Esquadra han assumit les dels propietaris de les embarcacions. Tota l’operació dirigida per la Policia Portuària s’ha desenvolupat en col·laboració amb el Cos dels Mossos d’Esquadra. La policia de la Generalitat de Catalunya ha realitzat una inspecció ocular, amb intervenció de la policia científica, i també s’ha fet càrrec dels detinguts per la policia del port per posar-los a disposició policial.