.

.

TOTS 21

L'alcalde, Pere Compte, amb els agents, en una imatge d'arxiu

La Policia Local de Roda de Berà ha iniciat avui una nova campanya coordinada de control i vigilància de la conducció sota la ingesta de begudes alcohòliques i el consum de drogues. Aquesta campanya, que s’allargarà fins el proper 22 de desembre, suposa la tretzena de control i vigilància que la Policia realitza durant el 2013. Serà una campanya coordinada d’àmbit territorial català mitjançant la qual es realitzaran controls d’alcoholèmia i de consum de substàncies estupefaents en tot el municipi a més de tasques informatives de prevenció d’accidents.

L’objectiu de la campanya és conscienciar als conductors sobre la perillositat de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues i que l’única taxa d’alcohol segura és ‘0.0’, atès que amb la ingesta d’aquestes substàncies es multiplica el risc de patir un accident.

Conduir després d’haver ingerit algun tipus de beguda alcohòlica amb taxes superiors a les establertes per la llei està tipificat com una infracció molt greu, es sanciona amb una multa de 500 euros i pot suposar una pèrdua d’entre 4 i 6 punts del carnet, depenent de la taxa d’alcoholèmia a la prova. En el cas del consum d’estupefaents els punts retirats serien 6.

A més, els conductors estan obligats a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia o de consum de drogues. Negar-se a realitzar-la restarà sis punts del carnet de conduir i pot tenir una penalització econòmica de fins a 500 euros.