.

.

TOTS 21

La Policia Local du a terme una campanya per controlar el consum d’alcohol i drogues al volant

Com ve essent habitual des del Servei Català del Trànsit i segons les directrius del Pla de Seguretat Viària i les instruccions específiques per a les Policies Locals de Catalunya, del 19 al 28 de juny és realitzarà una campanya coordinada sobre el consum d’alcohol i drogues al volant amb la finalitat de detectar i sancionar aquells conductors de vehicles a motor sota la influència de begudes alcohòliques i de drogues.

Aquesta campanya coordinada des de l’àmbit territorial català es realitzarà en virtut de les instruccions conjuntes facilitades pel Servei Català del Trànsit a les Policies Locals de Catalunya i els Mossos d’Esquadra.
En relació a l’àmbit municipal de Torredembarra, la Policia Local establirà controls preventius per la totalitat del municipi en les diverses franges horàries que comprenen la campanya, si més no serviran com a sistema de valoració i aplicació dels nous límits de velocitat establerts a diversos punts dels municipi.

Amb aquesta i altres mesures, es pretén aconseguir un canvi cultural en la conducció, circulació i mobilitat dels ciutadans i les ciutadanes que ajudi a evitar d’incompliment d’aquestes normes bàsiques de trànsit, i conseqüentment es redueixi la sinistralitat viària.

Cal recordar que conduir amb una taxa d’alcohol entre 0,25 i 0,60 és infracció administrativa i superior a 0,60 és un delicte amb la corresponent instrucció de diligències.