.

La ciutadania pot trucar a la comissaria o escriure a policia@cambrils.org en cas de detectar vehicles indegudament estacionats de forma indefinida

Un total de 46 vehicles abandonats ja han estat retirats de la via pública per l’empresa adjudicatària del servei de grua i desballestament a petició de la Policia Local de Cambrils. Al llarg del 2018k, la Policia Local de Cambrils va comprovar l’existència d’un total de 58 vehicles aparcats sense ser utilitzats ni retirats pels seus usuaris que estaven a la via pública i al dipòsit municipal de vehicles de l’empresa Aparcam.

Per aquest motiu, des del Cos de Seguretat Local es va requerir la petició d’instrucció d’expedients per abandonament de vehicles en espais públics al Consell Comarcal del Baix Camp, que és l’administració que en té encomanada aquesta gestió.

En el primers 5 mesos del 2019, el nombre de vehicles detectats des de la Policia Local s’havia incrementat substancialment, i ja eren 66 els vehicles pels quals la Policia Local havia requerit la instrucció d’expedients.

El balanç a hores d’ara és que l’empresa adjudicatària de l’empresa de grua  i desballestament ha procedit finalment a la retirada de 46 vehicles.

Què fer en cas d’un vehicle abandonat o estacionat sense cap mena de moviment al llarg de molt de temps?

En el supòsit que qualsevol veí o veïna detectés la presència de vehicles indegudament estacionat a la via pública de forma indefinida, es recomana contactar amb la Policia Local, mitjançant trucada telefònica al 092 (si és de Cambrils) o al 977 79 45 66, o bé mitjançant un correu electrònic a l’adreça policia@cambrils.org.

Un cop efectuada l’atenció ciutadana, des de la Policia Local es procedirà a comprovar l’estat del vehicle. En primer lloc, cal verificar que es tracta d’un vehicle abandonat i no d’altres supòsits com que hi hagi qualsevol requisitòria oficial, si ha estat furtat o robat, apropiat indegudament o embargat per alguna administració pública.

Fetes les comprovacions, els agents policials posen una avís autoadhesiu al vehicle advertint al propietari o usuari de l’estat d’aparcament indegut, i fan un seguiment en tres ocasions i dies consecutius. Finalment, si el vehicle no és retirat, s’encomana la instrucció d’expedient a l’administració pública comarcal, que pot finalitzar en la seva retirada i desballestament en centre homologat.