.

IMG-20160110-WA0006

David Haro (Reus) ha estat un dels clars protagonistes del partit. Foto:Cedida

Diuen que l’experiència és un grau i segurament això ha servit al Reus Deportiu per acabar sumant els tres punts en un derbi més igualat del que diu la classificació i on s’han vist moments de gran futbol.

Els del Baix Camp han demostrat ser un equip construït per aspirar a tot aquesta temporada davant d’un filial del Nàstic que manté la inocència d’un nouvingut a la categoria que molts cops sap tapar amb una dosi de qualitat i d’entrega importants.

Els de Martín Posse no s’han arronsat en cap moment del derbi tot i ser el Reus el que ha portat sempre la iniciativa en el partit i en el marcador.  Un ex del Nàstic, David Haro, ha estat l’encarregat d’avançar a l’equip de Natxo González en el marcador quan només s’havien jugat cinc minuts. El gol en altres circumstàncies hauria servit per punxar el globus de La Pobla i convertir el partit en un encontre fàcil per l’equip local. La realitat però s’ha allunyat de les previsions i quan no s’havia arribat a la mitja hora de partit, Nacho Pérez, un dels jugadors amb més qualitat del filial grana, ha empatat per La Pobla. Els de Posse però encara han rebut un cop més dur, en l’afegit de la primera part, David Haro i després d’una genialitat de Vittor, ha avançat novament al Reus just abans que el xiulet de l’àrbitre, trist protagonista també del partit, marqués el camí dels vestidors.  L’àrbitre ha marxat de l’encontre amb tres targetes vermelles (Natxo Gonzalez (entre), Bernardo Tapia (2entre) i Ricardo(min95) pel Reus) i deu targetes grogues entre els dos equips ben repartides amb cinc per cada costat.  El llistó del col·legiat, Carlos Alberto Carbonell Hernández, ha començat molt alt i el criteri ha anat variant amb els minuts del partit.

A la segona part el guió del partit, més enllà de l’espectacle de l’àrbitre, ha estat similar, el Reus dominant i La Pobla sense renunciar a jugar al futbol. Un gol d’Àlex Colorado que deixava el 3 a 1 al marcador ha semblat sentenciar definitivament el derbi però els de Posse no es rendeixen ni així i quan mancaven poc més de vint minuts per acabar-se el partit Cristian ha marcat el que ara sí era el 3 a 2 que deixava obert el derbi fins al final.

Aquí és on ha aparegut la veterania d’un Reus que ha gestionat a la perfecció un final del partit que hauria pogut ser boig i obert amb el resultat que hi havia al marcador però que les constants aturades de partit amb les tres expulsions  han fet que La Pobla gaudís de poques oportunitats clares per empatar.

Al final victòria d’un Reus que torna a ser líder a l’espera del que faci el Villarreal B i La Pobla tot i la derrota seguirà també fora dels llocs de descens. El filial del Nàstic jugarà la pròxima jornada davant del filial del Barça en un duel directe pels llocs de descens i que en cas de victòria poblenca podria deixar molt tocat a l’equip de Gerard López.

El partit ha servit també per veure el debut amb La Pobla del porter camerunès que ha arribat precisament del Barça B, Fabrice Ondoa. Ondoa ha estat titular amb l’equip de Martin Posse com ho va ser també Fali amb el partit de Barça B davant del Cornellà.

El derbi entre el Reus i La Pobla l’ha seguit en directe una nombrosa expedició del Nàstic encapçalada per Vicente Moreno amb diferents membres del cos tècnic i jugadors grana.