.

.

TOTS 21

 Les festes del Lledó arriben al seu final i ho fan deixant un gran record entre la societat pobletana, que ha participat massivament de tots els actes

Les festes del Lledó arriben al seu final i ho fan deixant un gran record entre la societat pobletana, que ha participat massivament de tots els actes

La Festa Major d’hivern a La Pobla de Mafumet ja és història, després que aquest passat cap de setmana han tingut lloc les darrers propostes incloses en el programa d’actes. Com de costum, l’elevada participació social i el bon ambient van regnar als diferents espais que han acollit els darrers compassos d’una celebració que ja forma part del record col·lectiu de La Pobla.

L’esport va protagonitzar el matí de dissabte, amb la celebració del tercer Campionat de pàdel del Lledó. Organitzat conjuntament per l’Ajuntament pobletà i pel Consell Esportiu del Tarragonès, el Campionat de pàdel del Lledó va reunir 7 parelles participants, entre les quals una de femenina.

Poc a poc, aquesta competició va arrelant al municipi mentre guanya en prestigi i nivell competitiu, tal i com abans han fet cites com el el Duatló de La Pobla de Mafumet o el Cros del Lledó, que també va tenir lloc ahir diumenge, assolint una excel·lent participació infantil.

El Cros, en la seva vintena edició, va reunir una nombrosa participació d’escolars de primària i secundària, amb edats compreses entre els 3 i els 16 anys, en una prova puntuable per a la fase del Tarragonès dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Aquesta prova atlètica va complementar el cap de setmana festiu, tota vegada que no formava part del programa d’actes de la Festa Major. Tampoc en formava part l’estrena teatral “A les fosques”, que la Corriola Teatre va representar davant els més de 350 espectadors que van omplir el Casal Cultural dissabte a la tarda. A la bona acollida en forma d’ovació final i a les constants rialles que van ressonar durant tota la representació, cal afegir l’important component solidari d’un acte que destinarà els 973 euros recaptats al Pediatric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

De nou en l’àmbit de la Festa Major del Lledó, els versots infantil i correfoc, a càrrec del Ball de diables Els 7 Pecats Capitals i altres balls de diables convidats van animar la tarda de dissabte, mentre que diumenge van tancar les celebracions la concentració de vehicles clàssics, organitzada pel Club de Vehicles Clàssics La Pobla, i el gran piromusical del Lledó, que va omplir de llum i música el camp de futbol per cloure de manera especular les celebracions en honor de la patrona del municipi, la Mare de Déu del Lledó.

Amb la mirada al Carnaval

Superada ja la primera gran cita del calendari pobletà, els habitants del municipi es preparen ja per gaudir de la segona gran celebració de l’any: el Carnaval. Com cada any, l’Ajuntament oferirà als pobletans una gran rua de Carnestoltes, així com un sopar amb ball al Pavelló per als participants de la rua. Els interessats a inscriure la seva comparsa al Carnaval de La Pobla ja poden fer-ho, tot adreçant-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà fins al 15 de febrer.

En aquest sentit, la previsió municipal és igualar o fins i tot superar les 20 comparses i més de 650 persones que van donar vida a la rua de Carnestoltes de l’any passat. D’aquestes comparses, 12 van comptar amb carrossa pròpia.