TOTS 21

Una part d’aquests cursos s’ofereixen en format presencial i una altra, en format online.

Entrem al mes de setembre i ben aviat, començarà el curs escolar i amb ell, la tornada a les aules i a la rutina. Com és habitual en aquesta època, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet posa a disposició dels veïns i veïnes del municipi, un seguit de cursos formatius que tenen l’objectiu d’oferir sortides professionals i formatives per als seus assistents.

El programa de cursos formatius per a la propera tardor i hivern, inclou un total de 34 activitats subvencionades, una part de les quan s’ofereix en format presencial i l’altra, en format online. Entre el conjunt de cursos formatius presencials que s’ofereixen, hi ha el de carretó elevador frontal i retràctil, el de manipulació d’aliments i altres adreçats a l’àmbit educatiu, com ho són el de monitor de menjador i transport escolar, el d’auxiliar d’educació especial i els de premonitor i monitor de lleure, adreçats especialment, a joves que es vulguin introduir en aquesta especialitat.

D’altra banda, entre els cursos en format online que s’han posat a disposició dels veïns i veïnes de La Pobla de Mafumet, n’hi ha diversos i tenen una durada d’entre 6 i 120 hores. A nivell de programes informàtics, s’ofereixen cursos de Word i Excel en nivell bàsic i avançat.

També hi ha a disposició dels usuaris, cursos d’anglès compresos entre els nivells A1 i B2. Així mateix, hi ha una àmplia gamma de propostes més, entre les quals destaquen per exemple, els cursos sobre seguretat alimentària (manipulació d’aliments i reglament d’al·lergògens) o els de gestió d’equips de treball, prevenció de riscos laborals o gestió de la salut i la seguretat en el treball.

Es pot consultar el conjunt d’aquesta oferta formativa i del procés d’inscripció al web municipal, poblamafumet.cat.

Toni Nadal, conferenciant a La Pobla

En el marc del programa dels cursos formatius i com a complement de la variada oferta que s’ha posat a disposició dels veïns i veïnes del municipi, l’Ajuntament també ha programat una xerrada del conegut conferenciant Toni Nadal, qui ha estat entrenador durant 27 anys, del jugador de tenis professional Rafa Nadal i que actualment és el director esportiu de la Rafa Nadal Academy. Aquesta tasca la compatibilitza amb la seva vesant de conferenciant en la qual ofereix xerrades on parla sobre gestió de l’adversitat, simplicitat, autoexigència, respecte, compromís, la millora constant i no sobrevalorar els èxits ni magnificar les derrotes.

Toni Nadal es defineix com a formador, ja que considera que en la formació de qualsevol esportista és fonamental treballar tres aspectes: el treball tècnic, la formació del caràcter i la formació en valors. Aquesta tècnica l’ha portat, com a entrenador, ha aconseguir, al costat de Rafa Nadal, un dels palmarès més exitosos de la història del circuit internacional de tenis: 74 tornejos en total; 16 Grand Slam entre els quals destaquen deu Roland Garros, tres US Open, dos tornejos de Wimbledon i un Open d’Austràlia; quatre Copa Davis i dos Jocs Olímpics. La xerrada de Toni Nadal es durà a terme el dia 13 de novembre al Casal Cultural de La Pobla, a les 19.30 h i serà gratuïta, tot i que caldrà inscriure-s’hi prèviament.

Redacció