.

A la imatge, la benedicció de l’orgue l’any 2011.

L’església parroquial de Sant Joan Baptista, a La Pobla de Mafumet, està ultimant els preparatius per a l’obertura aquest proper dissabte, a les 18 hores, d’un nou cicle de concerts d’orgue, iniciativa impulsada l’any 2011 arran de la construcció, instal·lació i benedicció del magnífic instrument que, des de llavors, gaudeixen els feligresos pobletans i tots aquells amants de la música que acudeixen als concerts que la parròquia organitza al llarg de l’any.

Ara, tot coincidint amb el setè aniversari de la benedicció de l’orgue pobletà, arrenca el vuitè cicle de concerts. Ho farà a través de Javier Artigas, catedràtic d’orgue del Conservatori Superior de Múrcia. La seva habilitat i expertesa permetrà gaudir al públic que s’hi doni cita d’obres de compositors tan destacats com ara F. Correa de Arauxo, G. Frescobaldi, A. Scarlatti, A. Martín i Coll, F. Chelleri, J.S. Bach, J. Lidón i F. Moretti.

A més, aquest concert inicial del vuitè cicle de concerts d’orgue de La Pobla comptarà amb un al·licient especial, com és l’homenatge a Mossèn Josep Moragues, qui va ser rector de la parròquia de Sant Joan Baptista entre els anys 1992 i 2012. La seva extensa trajectòria pastoral al municipi el va fer mereixedor del títol de Fill Adoptiu del municipi, a més de ser el rector pobletà en el moment de la benedicció de l’orgue de la parròquia, acte que va tenir el 13 de novembre de 2011.

Amb aquest concert, tant el municipi de La Pobla com la parròquia de Sant Joan Baptista retran un merescut homenatge pòstum a l’impulsor dels goigs nous de la Mare de Déu del Lledó, que La Pobla va estrenar l’any 2010 tot coincidint amb les Feste s Decennals i que van ser escrits per l’escriptor, gogista i prevere Mn. Joan Roig i Montserrat.

En el moment del seu traspàs, que va tenir lloc el passat 29 de juny a l’edat de 82 anys, Mossèn Moragues era capellà adscrit de la parròquia de Sant Ramon Nonat de Salou, punt i final d’una trajectòria que va iniciar l’any 1958, moment en què va ser ordenat prevere. Llavors va començar un camí pastoral que el va portar a ser vicari de la parròquia de la Immaculada de Reus i ecònomde la parròquia de Santa Maria de Les Pobles, a Aiguamúrcia. Al tornar de la seva estada missionera al Sao Paolo, al Brasil, va fer-se càrrec de diverses parròquies, com ara la de Sant Martí de Maldà, Sant Cristòfol de Cunit, l’Assumpció de Segur de Calafell, Santa Maria de Bellvei i Santa Maria de Santa Oliva.

L’any 1989 va esdevenir rector de la parròquia de Sant Martí del Morell càrrec que, des del 1992, va compatibilitzar amb el de rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de La Pobla de Mafumet, fins l’any 2012. Seguidament i fins al moment de la seva mort, va ser capellà adscrit de la parròquia de Sant Ramon Nonat de Salou.

El cicle de concerts d’orgue de La Pobla és una iniciativa organitzada per l’associació Amics de l’Orgue de La Pobla de Mafumet i per la parròquia de Sant Joan Baptista, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació de Tarragona, l’Institut Ramon Muntaner, i la Universitat Rovira i Virgili a través del seu Campus Extens.