TOTS 21

Un moment de l’acte inaugural de l’avinguda

La Pobla ha viscut un dels actes més destacats de la seva Festa Major d’hivern quan, aquest migdia, ha tingut lloc la inauguració de la nova Avinguda de la Química.

L’Ajuntament de La Pobla ha dut a terme aquest projecte sobre el tram de la carretera T-750 comprès entre la rotonda d’accés a l’A-27 i el polígon industrial, i ha estat finançat pel consistori “amb els ingressos percebuts del conveni urbanístic assolit per les 17 indústries i propietaris dels terrenys del polígon ubicat a La Pobla”, segons ha detallat l’alcalde de La Pobla, Joan Maria Sardà.

Amb aquest projecte ja convertit en realitat, la indústria, La Pobla i la resta de municipis veïns guanyen una via que veu ampliada la seva calçada, la qual cosa ha permès doblar els carrils per a cada sentit de circulació, en alguns trams, i afegir zona d’aparcament, en altres trams.

A més, s’ha aprofitat per crear voreres equipades amb mobiliari urbà –bancs i papereres-, així com s’ha instal·lat
una nova xarxa de pluvials, d’aigua potable, d’enllumenat i de reg. Finalment, s’ha renovat la senyalització de trànsit, tant vertical com horitzontal, i s’ha enjardinat l’avinguda amb la plantació de fins a 239 arbres. Tot plegat ha suposat actuar sobre una superfície de 30.600 m2 , dels quals 23.600 m2 corresponen a la calçada i la resta a la zona de voreres.

L’acte inaugural, que ha tingut lloc en una carpa habilitada a tocar de l’Avinguda de la Química, ha comptat amb la presència de més de 300 veïns del municipi, així com també amb destacades autoritats del territori, entre les quals el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, els alcaldes del Morell, Perafort i Constantí, el cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès del cos de Mossos d’Esquadra, el president de l’AEQT i director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, la directora general de l’AEQT, el president de de FEIQUE i de Dow Chemical Ibérica i el president de Repsol.

Precisament aquest últim ha protagonitzat aquest matí un altre acte a La Pobla, ja que prèviament a la inauguració de l’Avinguda de la Química i tot aprofitant la seva presència al municipi, el consistori pobletà ha volgut convidar Antonio Brufau a conèixer les dependències de la Casa de la Vila.

En els parlaments, l’alcalde de La Pobla ha destacat que “aquesta nova avinguda és important per a les indústries del nostre entorn, és molt important per a La Pobla i, també, és molt important per als municipis de l’entorn. Per això, els seus alcaldes ens acompanyen avui i els vull agrair la seva presència.” Precisament el caràcter supramunicipal de
l’obra ha centrat bona part del seu discurs, ja que també ha incidit en el fet que “ens trobem amb una obra útil convenient i que suposa una millora de comunicació de La Pobla i dels municipis de l’entorn amb la indústria, i també entre sí, ja que afavoreix i millora la comunicació a l’altra banda del riu, entre la N-240 i l’A-27, i a l’inrevés, i els municipis de Perafort i Puigdelfí i dels Garidells, que d’aquesta manera tenen més fàcil el seu accés a l’A-27”, ha recordat.

Respecte el nom amb què ha estat batejada aquesta via, l’alcalde pobletà ha explicat que “és, en certa manera, el nostre homenatge a un sector fonamental per a l’economia del nostre territori, i que ocupa a molts homes i dones que, amb el seu esforç diari, desenvolupen productes innovadors i de qualitat que generen qualitat de vida i una major comoditat per a la societat»

Al seu torn, el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, ha exposat “la importància de les infraestructures per desenvolupar el territori. Per això, des de la Generalitat treballem dia a dia per aconseguir la millora de les infraestructures catalanes”.

Per últim s’ha dirigit als assistents el president de Repsol, qui ha compartit “la visió de la indústria que té l’alcalde de La Pobla, així com l’entesa en els punts clau, que és certa i real i que cal mantenir i consolidar”. Així mateix, Brufau també s’ha mostrat d’acord amb l’alcalde pobletà en relació “a la seguretat, que és bàsica i que cal prioritzar per damunt de tot”, així com també s’ha referit a “l’entesa entre l’administració pública i la iniciativa privada que, en casos com aquesta Avinguda de la Química, ha rendit fruits molt positius, favorables i beneficiosos per a tothom, ja que guanyem una infraestructura d’alt nivell i molt útil per a tots, empreses i habitants del territori”.