.

.

TOTS 21

El Misteri de la Passió aplega, any rere any, una gran munió de públic que omple les graderies del Complex Esportiu per assistir a una representació que reuneix més de 120 veïns i veïnes de La Pobla encarregats de donar vida als personatges.

S’acosta la Setmana Santa i, amb ella, el tradicional període de parèntesi acadèmic. Amb la voluntat de facilitar la conciliació entre la vida laboral i la familiar, així com també amb l’objectiu d’oferir un espai de lleure de qualitat per als infants en aquests dies en què no tenen obligacions acadèmiques, l’Ajuntament ha organitzat un any més el ja tradicional Casal de Setmana Santa. Aquesta iniciativa es desenvoluparà del 26 al 29 de març, a les escoles velles ubicades al carrer Bassal, i estan adreçades a infants de 3 a 12 anys. L’horari de l’activitat serà de 9 a 13 h i de 15 a 17 hores, amb la possibilitat d’accedir-hi de 8 a 9 hores a través del servei d’acollida.

El Casal de Setmana Santa de La Pobla s’ofereix a uns preus per a totes les butxaques, tota vegada que té un cost per participant de 10 € més 2€ opcionals per al servei d’acollida, en el cas dels inscrits empadronats al municipi; i de 15€ més 5€, per als no empadronats.

Pel que fa a l’activitat pròpia del Casal, els seus participants hi duran a terme manualitats, esports, cinema, cançons, jocs, ludoteca, teatre, expressió corporal, circuits, psicomotricitat i contes. Tot, sota la supervisió de monitors titulats i amb els inscrits agrupats en funció de la seva edat. A més, es recorda als usuaris del Casal de Setmana Santa que han de portar esmorzar i aigua.

Aquest Casal de Setmana Santa compartirà protagonisme amb els tradicionals actes litúrgics vinculats a aquestes dates, que a La Pobla donaran inici aquest proper diumenge, 25 de març, amb la Benedicció de les palmes. L’acte tindrà lloc a les 11 hores, davant l’Ajuntament.

Uns dies després, el dijous 29 de març, els pobletans acudiran a l’església per celebrar la Missa del Sopar del Senyor, a les 19 h, mentre que a les 21.30 h i a la pista coberta del Complex Esportiu Municipal hi tindrà lloc la 17a representació del Misteri de la Passió. Aquest esdeveniment aplega, any rere any, una gran munió de públic tant local com d’altres municipis, que omplen les graderies del Complex Esportiu per assistir a la representació en directe d’un passatge històric a través de la interpretació de més de 120 veïns i veïnes de La Pobla que donen vida als personatges del Misteri de la Passió.

L’endemà 30 de març, Divendres Sant, La Pobla viurà el Via Crucis i l’exhibició d’armats, a partir de les 9 hores i pels carrers del poble. Ja a la tarda, a les 19 hores, l’Església acollirà la celebració de la mort del Senyor mentre que, una hora després, els carrers del municipi s’ompliran dels participants de la processó del Sant Enterrament.Tot plegat finalitzarà el 2 d’abril, Dilluns de Pasqua, amb les tradicionals reunions familiars per compartir la mona i el final d’aquestes celebracions de caire religiós que, un any més, tindran una gran participació i seguiment a La Pobla de Mafumet.