TOTS 21

Imatge de la Cercavila del 2019. Foto: Ajuntament

Aquest dissabte, la Pobla de Mafumet viurà un dels moments més esperats de l’any: l’arrencada de la Festa Major d’estiu. Enguany, a més, la sensació d’expectació és encara més gran, atès que el municipi -com qualsevol altre- acumula gairebé un any i mig suspenent actes festius, culturals i socials. Ara, finalment, la situació torna a una normalitat relativa amb l’inici de la Festa Major de Sant Joan. La celebració s’allargarà fins al 27 de juny i inclourà, com sempre, propostes i activitats per a tots els gustos i amb un denominador comú: aplegar públic de totes les edats amb ganes de divertir-se i de recuperar l’activitat habitual d’aquestes dates, amb estones de lleure i diversió al voltant de la Festa major. Amb tot, l’Ajuntament és molt conscient que el context no permet una relaxació total sinó que, ben al contrari, cal mantenir la prudència i no baixar la guàrdia davant la possibilitat de rebrot de la pandèmia. Per això, seguiran vigents totes les mesures impulsades per evitar riscos en matèria de salut.

En aquest sentit, tots els actes amb públic estàtic o en espais acotats tindran limitació d’aforament i mesures antiCovid, com ara control de temperatura en l’accés al recinte i obligació de fer ús de la mascareta, rentat de mans amb gel hidroalcohòlic i seguir l’espectacle asseguts en el seient assignat. Aquest protocol sanitari serà aplicat durant tota la celebració: des del pregó que dissabte marcarà l’inici oficial de les celebracions, fins a l’espectacle ‘Euphoria’, que posarà el punt i final a la Festa Major.

Entremig hi haurà temps per a la diversió responsable i segura, començant dissabte al matí amb l’inici de la gimcana ‘Els tresors de la Pobla’. Els interessats a participar-hi podran fer-ho fins al 27 de juny, quan es donaran a conèixer els guanyadors. I és que la proposta ofereix la possibilitat de recórrer el municipi per descobrir els tresors virtuals amagats i respondre correctament diverses qüestions sobre la Pobla. Cada encert atorga punts, que permeten optar a algun dels premis en joc. Aquesta proposta, gratuïta i per a totes les edats, oferirà tots els seus detalls el 19 de juny, de 10 a 13 hores, a la carpa informativa que serà ubicada a l’entrada del Pavelló.

També dissabte tindrà lloc l’estrena de l’exposició fotogràfica ‘Amunt el teló. 25 anys de la Corriola Teatre’. La mostra serà visitable de dilluns a divendres feiners, a la sala d’exposicions del Casal Cultural. I encara dissabte, a les 19 hores i des del Casal Cultural, donarà oficialment inici la Festa Major, amb la lectura del pregó. En aquesta ocasió, el pregoner convidat serà el Dr. Rafael Gracia, gerent territorial de l’ICS (Institut Català de la Salut) i de la GIPSS al Camp de Tarragona. L’acte serà retransmès en directe pel canal municipal de YouTube, per facilitar-ne el seguiment a aquelles persones que no puguin assistir-hi.

Un cop finalitzat el pregó donarà inici la cercavila pels carrers del poble i fins a la Carpa del Pavelló, a on els pobletans gaudiran d’un espectacle infantil amb Píxels offline, a més d’un berenar infantil amb coca i xocolata. Finalment i per cloure aquesta jornada inicial de la Festa Major de Sant Joan, dissabte a la nit ressonaran a la Pobla alguns dels grans himnes del rock català. Ho faran amb el concert de Sopa de Cabra dins la gira ’30 anys Ben endins’, el disc més venut de la història del roc en català.

Entrades a la venda

Les entrades per a aquest i altres espectacles de la Festa Major pobletana ja estan exhaurides, però els interessats a gaudir d’un retrobament amb la cultura de qualitat encara poden adquirir la seva localitat per al musical de Pica-Pica ‘Fiesta Party (23 de juny) o el concert de Festa Major, amb Blaumut i Ginestà sobre l’escenari (26).

La venda d’entrades es fa de manera presencial al vestíbul del Casal Cultural, els dies feiners de 9 a 13 h i de 17 a 20 h.

Més enllà dels espectacles de pagament, tampoc no hi faltaran els actes més tradicionals i arrelats, com són l’encesa de la foguera de Sant Joan, la Missa de Sant Joan, cercaviles i pirotècnia, activitats infantils i molt més, en una celebració de marcat caràcter solidari. I és que la recaptació íntegra assolida amb la venda d’entrades dels espectacles de pagament serà destinada a una iniciativa de l’ICS Camp de Tarragona, de caràcter social i adreçada als usuaris.

El programa d’actes està disponible aquí.

Redacció