.

Imatge d'entrega dels xecs nadó

Imatge d'entrega dels xecs nadó

Els vals tenen un import de 150 € i són bescanviables per productes de puericultura Ajudar econòmicament les famílies que han tingut un fill o una filla, aquest és el principal objectiu de la iniciativa dels xecs nadó que l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet va impulsar l’any 2012. Des de llavors, ja s’han lliurat 155 d’aquests xecs que tenen un valor de 150 euros cada un i que són bescanviables per productes de puericultura en un conegut centre comercial de Tarragona. El passat dissabte, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet va lliurar 14 nous xecs nadó entre els infants nascutsal municipi en l’últim trimestre, és a dir, entre els mesos de maig, juny i juliol.
La de dissabte va ser la novenaedició d’aquest acte al qual hi van assistir l’alcalde de la Pobla, Joan Maria Sardà, i la resta de regidors de l’equip de govern municipal, així com diversos membres de cada una de les famílies a les quals se’ls feia entrega del xec. Com és habitual, l’acte es va celebrar a la Sala Tarsici Baget de l’Ajuntament de La Pobla i es va iniciar amb un parlament de l’alcalde, el qual va destacar la seva satisfacció en veure aquesta sala plena de gom a gom per famílies tan felices. Sardà va aprofitar també per recordar que els infants són una de les tres principals línies de treball del govern local.
Les altres dues són el benestar de la gent gran del municipi i el foment de l’ocupació. Pel que fa als infants, l’alcalde va recordar que el municipi disposa de nombroses iniciatives que vetllen pel benestar dels joves de La Pobla. En aquest sentit, va recordar que “el municipi disposa de dues llars d’infants sufragades bàsicament per l’Ajuntament, una escola i diverses instal·lacions culturals i esportives. A més, tenim a disposició dels nostres joves un ampli programa de beques o ajudes a l’estudi amb les que recolzem als nostres estudiants en tots els nivells: des de la primera etapa d’educació infantil, i fins al darrer grau universitari”.
Una menció especial van merèixer les obres de construcció del nou edifici de l’escola Mare de Déu del Lledó. Sardà va assegurar que “les obres avancen a bon ritme per tal d’aconseguir que el nou edifici entri en funcionament a principi de 2015 tal i com estava previst”. Aquest nou edifici tindrá 450 places amb una possibilitat d’ampliació de 130 noves places més. També preveu zones de lleure com un camp de futbol 7, patis semicoberts i separats per a infantil i primària, un hort, sales d’informàtica i de música, entre molts altres serveis. Per tot, segons va dir l’alcalde, “permetrà millorar les condicions d’aprenentatge dels nostres fills i filles.
El nou edifici servirà a més, per donar resposta a la necessitat de més places escolars derivades de l’augmentdemogràfic que La Pobla ha experimentat en els darrers anys. I finalment, amb la construcció d’aquesta nova escola, podrem oferir als escolars del municipi un espai modern, de qualitat i funcional, oblidant-nos per sempre més dels incòmodes barracons”.Després del parlament de l’alcalde es va fer entrega a totes les famílies del xec nadó i d’un diploma amb el nom i data de naixement del seu fill o filla. Finalment, totes les famílies i els membres del govern local van fer-se una fotografia amb la que es va posar el punt i final a aquesta nova edició de l’acte de lliurament dels xecs nadó.