TOTS 21

L’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, durant l’acte d’inauguració. Foto: Ajuntament

Coincidint amb la celebració del dia del seu patró i en el marc de la Festa Major que el municipi està celebrant aquests dies, la Pobla de Mafumet va dur a terme ahir l’acte d’inauguració de les obres de renovació i millora dels carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat.

Els treballs, que van donar inici el passat mes de novembre i es van allargar fins a principis de maig, van consistir en un projecte de millora integral d’aquestes vies que inclou tant l’aspecte exterior com els serveis soterrats que subministren d’aigua, llum, gas i comunicacions als domicilis dels carrers inclosos en aquest projecte. Un cop la situació sanitària ho ha fet factible, tot i que aplicant les mesures preventives necessàries per garantir la salut de tothom, l’Ajuntament ha dut a terme la inauguració dels renovats carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat. Un projecte que, tal i com va explicar l’alcalde Joan Maria Sardà durant el seu parlament, “ens permet completar la intervenció feta l’any 2015, quan vam estrenar la remodelació del nucli antic”.

Pel que fa a les obres ahir estrenades, Sardà va detallar que “han suposat una inversió de 855.832,75 euros, que serà íntegrament sufragada per l’Ajuntament sense que costi ni un sol cèntim als veïns del poble”. I encara en l’àmbit de les persones, l’alcalde pobletà va afegir que “aquests treballs de millora comporten avenços que acabaran sent útils en el dia a dia dels nostres habitants. I és que amb aquestes obres, hem suprimit les barreres arquitectòniques. És a dir, es tracta d’un projecte pensat per a les persones. Per millorar la comoditat i la qualitat de vida dels residents en els carrers afectats pels treballs i, en definitiva, per millorar el poble”.

I és que la intervenció duta a terme en els darrers mesos ha permès, tal i com va explicar Agustí Pujol, l’enginyer industrial encarregat del projecte, que “els carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat hagin vist totalment renovats els 1.423 metres de xarxa de clavegueram, així com els 558 metres de xarxa d’aigua de consum. A més, hem ampliat la xarxa de gas i hem creat punts d’accés domiciliar, hem renovat l’enllumenat públic amb 21 lluminàries led d’alta eficiència, hem soterrat dos creuaments aeris de subministrament d’energia elèctrica i 4 de comunicacions, hem suprimit 2.720 metres quadrats de vorera per crear un paviment d’un sol nivell, hem renovat i minimitzat la senyalització vertical i hem renovat, reposat i/o reparat 50 jardineres i 5 papereres”.

En aquest darrer àmbit, el del mobiliari urbà, Sardà va fer un prec als assistents a l’acte: “Nosaltres hem fet tot l’esforç per posar al dia aquests dos carrers i deixar-los ben bonics. Ara us demano, si us plau, que apadrineu una jardinera, la que tingueu més a prop de casa vostra, i la cuideu com si fos només vostra. perquè, en definitiva, entre tots millorem la Pobla”.

La Festa Major afronta la recta final

Finalitzats els parlaments, va donar inici un concert amenitzat per la Cobla Jove de Reus, amb audició de sardanes. Per acabar l’acte, l’Ajuntament va lliurar un clauer a tots els assistents, com a record d’aquesta diada de Sant Joan tan especial, que va arribar al seu final al vespre, amb l’espectacle de monòlegs humorístics a càrrec de Comandante Lara & Cia. Amb les localitats exhaurides dies abans, les rialles van ressonar a la pista coberta del CEM a on, aquesta nit, tornaran a escoltar-se. En aquesta ocasió, l’encarregat d’arrencar somriures serà Joan Pera i la resta d’intèrprets de la comèdia teatral “El pare de la núvia”.

Els interessats a assistir-hi poden fer-se amb alguna de les últimes entrades disponibles, per només 5 euros, a la taquilla especialment habilitada per a l’ocasió en l’accés a la pista coberta del CEM. La mateixa taquilla també ofereix les localitats encara disponibles per al concert que Ginestà i Blaumut oferiran la nit de demà dissabte, també a la pista coberta del CEM.

Unes hores abans, a les 19.30 h i a la Carpa del Pavelló, la proposta serà de caire infantil i familiar, amb l’espectacle “Disco per Xics”. I per tancar la programació de la Festa Major, diumenge a la tarda tindrà lloc l’acte de lliurament de premis de la gimcana ‘Els tresors de la Pobla’, així com el concert festiu familiar “Euphoria!”, a càrrec de la companyia Pentina el Gat.

Redacció