.

.

TOTS 21

Un moment de la protesta, organitzada per la PAH i l'APE del Baix Penedès. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Un moment de la protesta, organitzada per la PAH i l’APE del Baix Penedès. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La pressió popular ha tingut efecte: 12 dies després que els hi tallessin, l’empresa Aqualia i l’Ajuntament de la Pobla de Montornès han tornat el subministrament d’aigua a la casa ocupada per una família amb un nadó de cinc mesos. La mesura ha vingut l’endemà de la concentració sorpresa de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i l’Aliança per la Pobresa Energètica (APE) del Baix Penedès davant del consistori poblenc.

Aqualia ha reparat l’escomesa d’aigua que havien inhabilitat el passat 13 de gener, i s’ha instal·lat un comptador solidari perquè la família, que està en situació de vulnerabilitat econòmica, pugui accedir al servei. Des que els van treure el subministrament, el Jordi i l’Anabel havien de fer tres viatges diaris de mitja hora fins a la font del poble, carregats amb garrafes.

Linares, portaveu de l’APE: «Volem agrair la gestió de la regidora de Serveis Socials»

Des de l’APE del Baix Penedès, Alegria Linares s’ha felicitat perquè hagi tornat l’aigua a la família i ha volgut agrair les gestions de la regidora de Serveis Socials, Sandra Tarrascó, per instal·lar el comptador gratuit, un agraïment que també han fet personalment.

L’APE i la PAH recorden que la llei 24 /2015 en l’article 6 especifica que a les famílies amb un informe de vulnerabilitat no se’ls pot tallar ni l’aigua, ni la llum, ni el gas, i que seguiran treballant perquè Generalitat,  administracions públiques i companyies subministradores compleixin la llei.

Indignació pel tall d’aigua a una família amb un nadó de 5 mesos a la Pobla de Montornès