.

.

TOTS 21

Un moment de la lectura del pregó. Foto: Tarragona21

La Pobla de Montornès ha respost a la pandèmia del coronavirus no rendint-se a anul.lar la Festa Major i ha tirat endavant amb estrictes mesures de control i distanciament social. Tampoc ha volgut l’Ajuntament que el pregó es perdés, com ha passat en altres municipis, i amb separació de seients, mascareta obligada, tall de carrer i gel hidroalcohòlic obligat a l’entrada l’ha pogut celebrar. No només això, la localitat ha estrenat avui dues noves entitats, els Grallers Puigperdiguers i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil.

I per segon any consecutiu, han estat les entitats del poble les protagonistes del pregó. En aquesta ocasió, la històrica Associació del Pessebre Vivent de La Pobla de Montornès, ‘un dels pessebres vivents més tradicionals de Catalunya i una icona del municipi’ -com l’ha definit l’alcalde, Francesc Larios-, n’ha estat la protagonista, per boca del seu vicepresident, Nacho Solano. A l’acte ha estat convidada també la vicepresidenta quarta de la Diputació de Tarragona, Eva Mata.

L’alcalde -el primer per la dreta-, regidors, pregoner -al centre de la imatge-, grallers i convidats, a l’Ajuntament. Foto: Tarragona21

La Banda de Timbals, durant la seva actuació. Foto: Tarragona21

Moment històric per a l’entitat: la primera actuació dels grallers. Foto: Tarragona21

Han donat l’alternativa els Timbalers de l’Associació Amics de Montornès i de seguida s’han estrenat els nous grallers de la vila, a qui el públic els ha demanat un ‘bis’ en acabar. Una altra tradició s’ha acomplert, com era el sorteig per pujar al balcó per viure-hi la Festa Major, començant pel pregó. Ha estat Sílvia Virgili, que regenta un forn enguany centenari, l’agraciada. Tres balcons separats reunien l’alcalde, regidors, pregoner i convidats.

L’alcalde ha recordat en la presentació del pregoner el difícil que ha estat aquest any degut a la pandèmia, però ha destacat la capacitat d’adaptació dels poblencs i poblenques, que han pogut celebrar jornades com la de Sant Jordi o concerts adaptant-se a la situació. ‘La Pobla és segura i per això hem tirat endavant la Festa Major’, ha destacat. El pregoner ha recordat, al seu torn, els inicis d’una entitat tan emblemàtica i ha anunciat que el novembre, la junta decidirà sobre la celebració del pessebre d’enguany, en funció de com evolucioni la pandèmia. L’encesa de la traca ha donat per acabada la jornada… i començada la Festa Major.

Consulteu la programació completa de la Festa Major en aquest enllaç.

J. Garcia