.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de La Pobla de Montornès. Foto: Ajuntament

Divendres 30 de juliol a les 22 h a la plaça de la Bassa de la Pobla de Montornès s’estrenarà el curtmetratge «El pollastre», un audiovisual que es va començar a enregistrar abans de la pandèmia i que aquest estiu ha pogut acabar el rodatge i ja podrà veure la llum a finals de mes. El curtmetratge, on hi participa la majoria de la gent del poble, és la presentació de la nova bèstia de foc i aigua que han impulsat la Banda de Timbals de la Pobla, de l’Associació Amics de Montornès.

El curtmetratge serà un moment molt emotiu, ja que des de l’inici del rodatge ha passat un any i mig, un temps dur en què sota pandèmia han passat moltes coses, i alguns veïns del poble han mort. Serà un record per tot el col·lectiu que forma aquest poble tan unit.

El Gall, nom que li han posat a la bèstia, porta el color groc en memòria dels presos polítics, ja que molts veïns de la pobla van anar a ballar sardanes davant la presó de Mas d’Enric, on estava empresonada la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

A tot Catalunya hi ha molt poques bèsties de foc i aigua, El Gall en serà la cinquena, és per això que aquesta bèstia és força única, pel seu significat, per haver nascut en temps de pandèmia i per reivindicar valors de llibertat i de la gent gran, ja que el significat de fons d’El Gall és recordar que abans hi havia un gall al corral de cada casa del poble. Les mides de la nova bèstia són 2,80 metres d’alçada per 3,50 de llargada i un pes aproximat de 35 quilos. Té onze punts de foc i un d’aigua, i serà apadrinat per la pigota, la bèstia de foc de la Pobla.

La Pobla de Montornès és un poble de la comarca del Tarragonès, de 3.000 habitants, en  el nucli urbà hi resideixen unes 1.000 persones, la resta pertanyen a les urbanitzacions Castell de Montornès i Pobla Mar.

Per assistir a l’acte cal reservar prèviament l’assistència, ja que les places són limitades degut a les restriccions de seguretat i sanitàries.

Reserves /
Per tal de fer la reserva, podeu trucar al telèfon 661422333, abans del dia 28 de juliol.

Redacció