.

.

TOTS 21

Aquest quart volum del receptari pobletà arriba amb el subtítol “Edició confinament”, doncs la intenció és mostrar aquelles receptes que van sorgir durant la pandèmia. Foto: Ajuntament

Un any més, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet celebrarà la Diada de Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre amb la presentació en societat d’un volum bibliogràfic amb temàtica d’interès local. I enguany, tal i com ja ha fet en anteriors ocasions, els protagonistes i principals artífexs d’aquesta novetat editorial seran els propis habitants de la Pobla. L’Ajuntament dedicarà el llibre d’aquest 2021 a crear una quarta edició del recull de receptes elaborades per habitants del poble, tot repetint la iniciativa que tan bona acollida va trobar en anys anteriors. Amb tot, aquest quart volum del receptari pobletà arriba amb el subtítol “Edició confinament”, doncs la intenció és mostrar aquelles receptes que van sorgir durant la pandèmia que, malauradament, ens va obligar a tancar-nos a casa. Davant d’aquella situació, i passant necessàriament més temps a casa, tothom va tenir més temps per cuinar, per aprendre a fer pa, per descobrir l’art de la gastronomia o, simplement, per preparar aquella recepta que mai abans havia gosat fer.

Ara, l’Ajuntament pobletà vol recollir aquestes receptes per oferir als pobletans i a les pobletanes la possibilitat de compartir amb tot el poble aquelles receptes que algú va descobrir, la que va preparar en família o, potser, aquell plat amb el qual un infant o jove va sorprendre els seus pares. Tal i com explica l’Ajuntament en el flyer promocional d’aquest llibre, “tothom hi té cabuda perquè, més enllà de la recepta, el més important és que hi surtis tu!”.

Formar part d’aquesta iniciativa és tan senzill com capturar el QR inclòs en l’esmentat flyer i descarregar el formulari que inclou (també disponible a la pàgina web municipal). Un cop omplertes les dades sol·licitades, només cal enviar-lo, abans del 26 de març, a l’adreça electrònica santjordi.lapobla@gmail.com, junt amb un mínim de dues fotografies que mostrin el procés d’elaboració de la recepta i el resultat final de la mateixa. Però, sobretot, el més important és mostrar-hi els pobletans i les pobletanes que, malgrat el confinament, van mantenir una actitud positiva tot passant temps a la cuina perquè, com diu la dita, ‘les penes amb pa fan de més bon passar’. Alternativament, també s’ofereix la possibilitat de recollir i lliurar el formulari presencialment a l’Ajuntament, igualment abans del 26 de març.

Des de fa anys, l’Ajuntament pobletà manté un compromís ferm i clar amb la conservació de la cultura i la tradició del municipi i dels seus habitants. I ho fa, entre altres accions i mesures, amb la publicació amb caràcter anual d’un llibre d’interès i temàtica local, tals com cròniques d’entitats del poble, reculls fotogràfics de casaments, naixements o comunions, reculls gastronòmics, etc. Sempre, amb la voluntat clara de fer perdurar en el temps la cultura local, de manera que sigui possible que aquesta arribi també a les generacions futures

Redacció