TOTS 21

Imatge de la Festa del Playback, en la seva edició de l’any 2018. Foto: Ajuntament

Amb el record de la Festa Major de Sant Joan encara viu a la memòria, els habitants de la Pobla de Mafumet es preparen ja per gaudir de la programació de les Festes d’Estiu, que tornen enguany després d’un any de parèntesi degut a la pandèmia. Després de l’èxit organitzatiu i de participació viscut durant les celebracions en honor al patró del municipi, l’Ajuntament s’ha decidit a tirar endavant el programa d’actes de les Festes d’estiu, si bé ho farà de manera reduïda i limitada degut al context pandèmic que malauradament encara vivim. Davant d’aquesta situació, el consistori segueix optant per la prudència i el seny a l’hora de preparar qualsevol acte públic i, en conseqüència, ha decidit mantenir la suspensió sobre actes tan arrelats i alhora multitudinaris com són la Paella Popular o la Festa del Romesco. Amb tot, els pobletans tindran l’oportunitat de gaudir, des d’aquest proper dissabte i fins a l’11 de setembre, d’un ampli programa d’actes en el qual hi predomina la música i el cinema.

Tot plegat començarà aquest proper dissabte, 3 de juliol, amb el taller “És necessària la lluita feminista i LBGTIQ+?”, a càrrec del col·lectiu FRIDAS. L’acte inclou, també, una enquesta prèvia que les persones interessades poden respondre a través del perfil de Facebook de l’Ajuntament. Aquest taller tindrà lloc al Parc del Bassal, a les 19.30 h, mentre que ja entrada la nit (22 h) l’activitat es traslladarà a la Carpa del Pavelló, a on s’hi durà a terme una sessió de cinema a la fresca amb la projecció del film d’animació “Trasto”.

L’endemà diumenge, a les 11.30 h i des de la pista coberta del CEM, els aficionats a l’esport gaudiran amb la master class de Zumba, organitzada per l’Associació Familiar Més 30.

De cara al segon cap de setmana d’activitat festiva, l’Ajuntament ha programat el concert “Anna d’Ivori i l’Orquestra de la URV”, en un recital que tindrà lloc a la Carpa del Pavelló, a les 22 hores del 10 de juliol. Aquest concert està organitzat pel Campus Extens de la URV i el propi Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Corriola Teatre. Les persones interessades a assistir-hi podran fer-ho de manera gratuïta però amb inscripció prèvia aquí.

Mikel Erentxun, en concert

S’arribarà així a la nit del 17 de juliol, quan visitarà la Pobla un Mikel Erentxun que es troba en gira del seu treball “El último vuelo del hombre bala”. El concert, adaptat a les mesures Covid i amb aforament limitat, agafa el relleu dels macroconcerts d’estiu que, any rere any, venia programant l’Ajuntament pobletà i que havien portat fins al municipi artistes del renom de Macaco, Antonio Orozco o Jarabe de Palo, entre altres. Les persones interessades en assistir al concert de Mikel Erentxun poden adquirir les seves entrades al Casal Cultural, de 9 a 13h i de 17 a 20h.

Com és habitual, l’Ajuntament habilitarà uns dies de venda anticipada per als habitants empadronats a la Pobla. En concret, del 5 al 7 de juliol, mentre que el públic en general podrà adquirir les seves localitats des del 8 de juliol i fins a exhaurir les localitats disponibles.

La música també protagonitzarà altres esdeveniments d’aquestes Festes d’estiu. Ho farà, en concret, amb els concerts “Passió Romàntica” de la Jove Orquestra InterComarcal (JOIC), la nit del 31 de juliol; amb el tribut a Fito y los Fitipaldis, la nit del 7 d’agost; amb les havaneres i rom cremat, amenitzat musicalment per Grup Balandra, la nit del 10 de setembre; i amb l’actuació musical de la Diada, amb Ruc’n’Roll. Tot plegat es veurà arrodonit amb una nova sessió de cinema a la fresca, amb el títol “Scooby!”, la nit del 21 d’agost; i amb una proposta musical ben diferent, divertida i arrelada a la Pobla, com és la Festa del Playback, que el 24 de juliol arribarà a la seva 29a edició.

Les persones interessades a participar-hi podran formalitzar la seva inscripció els dies 6, 7, 13 i 14 de juliol al Casal Cultural, en horari de 19 a 20 h i tot facilitant un USB amb la música de la cançó a interpretar.

A la Pobla, festa segura

La totalitat de les activitats i esdeveniments previstos tindrà lloc en espais a l’aire lliure i seguint el protocol antiCovid vigent al municipi, que passa per la limitació d’aforament dels espais a on tindran lloc els espectacles, el control de temperatura i rentat de mans amb gel hidroalcohòlic en l’accés als recintes, el manteniment de la distància de seguretat i l’ús obligatori de mascareta en tot moment.

A més i com sempre, el cos de vigilants municipals i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil vetllaran per garantir una festa segura per a tothom, mentre que la Comissió de Festes i la Brigada municipal posaran tot el seu esforç i il·lusió per fer de les Festes d’estiu un nou èxit organitzatiu i participatiu.

El programa complet de les Festes d’estiu està disponible aquí.

Redacció