TARRAGONA 21

Un equip d’informadors municipals visita totes les llars pobletanes per lliurar a cada domicili un kit gratuït per a la correcta separació de residus. foto: Ajuntament

La Pobla de Mafumet ha posat en marxa una campanya d’informació porta a porta, amb l’objectiu d’informar i conscienciar la població sobre la importància de la recollida selectiva dels residus domèstics. A través d’aquesta campanya, la qual va començar divendres passat, un equip d’informadors municipals visita totes les llars pobletanes per lliurar a cada domicili un kit gratuït per a la correcta separació de residus.

Aquest kit inclou bosses per separar a casa el vidre, envasos, paper i cartró; i un cubell de PVC i un rotlle de bosses biodegradables per a la separació de la matèria orgànica. Aquest kit gratuït es lliura de manera conjunta amb una guia pràctica que conté tota la informació essencial per poder practicar una correcta separació dels residus domèstics, així com també amb un imant per a la nevera, que ofereix una informació sintètica, clara i precisa per tenir sempre a cop de vista els residus que cal dipositar a cada contenidor.

La campanya informativa seguirà activa durant els propers dies, fins que l’equip d’informadors hagi visitat tots els domicilis de La Pobla de Mafumet. En aquells casos en què no sigui possible informar presencialment sobre la campanya, els informadors el deixaran a algun veí -informant l’usuari absent mitjançant una nota informativa sota la porta- o, si no fos possible, deixaran un full informatiu sota la porta, perquè sigui el propi usuari absent qui pugui recollir el seu kit gratuït per a la correcta separació de residus. En aquest cas, caldrà acudir al punt habilitat, que es troba ubicat a les Escoles Velles. Per tal de recollir el kit, és imprescindible presentar el full informatiu.

La Pobla ha incorporat fins a 24 punts de recollida de la fracció orgànica. Aquests contenidors han estat distribuïts per tot el nucli urbà del municipi

Al respecte d’aquesta campanya informativa i de conscienciació, l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, afirma que “ara ja tenim totes les eines per fer de La Pobla un municipi encara més net i més respectuós amb el medi ambient, un cop hem instal·lat les noves bateries de contenidors que permeten realitzar una recollida selectiva completa”. Al respecte, Sardà apunta que “des de l’Ajuntament hem posat el màxim interès i èmfasi en promoure la recollida selectiva i, sobretot, la de la fracció orgànica, que fins ara no teníem al municipi. En aquest sentit, La Pobla ha incorporat fins a 24 punts de recollida de la fracció orgànica. Aquests contenidors han estat distribuïts per tot el nucli urbà del municipi, amb la finalitat d’apropar i facilitar el servei a tots els residents a La Pobla.

La separació dels residus domèstics és altament beneficiosa per a la societat i per al medi ambient, ja que permet reciclar i estalviar matèries primeres i altres recursos, com l’aigua i l’energia. El reciclatge permet doncs, allargar la vida útil dels residus i ajuda a preservar els recursos naturals del planeta. Al mateix temps, la recollida selectiva genera llocs de treball i té, per tant, beneficis a nivell econòmic. Per tot plegat, tal i com recorda l’alcalde pobletà, “estàvem esperant amb candeletes la signatura del nou contracte per a la recollida i gestió selectiva dels residus domèstics que, des d’ara, ens permet separar també la fracció orgànica”.

Les noves illes de contenidors han estat instal·lades a La Pobla en virtut del nou conveni signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès

Cal recordar que les noves illes de contenidors han estat instal·lades a La Pobla en virtut del nou conveni signat amb el Consell Comarcal del Tarragonès, ens al qual l’Ajuntament pobletà té delegats els serveis de recollida i gestió dels residus domèstics. Així, els pobletans ja poden separar tots els seus residus domèstics i, d’aquesta manera, contribuir a fer de La Pobla un municipi més net, més ecològic i que segueix avançant en el camí de la sostenibilitat. En aquest sentit, Joan Maria Sardà assegura que “la resposta dels habitants de La Pobla està sent excel·lent, tant en l’atenció als informadors, com en l’adaptació a la separació de les diferents fraccions de residus”.

Servei gratuït de recollida de voluminosos

Finalment, cal recordar que l’Ajuntament de La Pobla també ofereix als seus habitants un servei gratuït de recollida de trastos vells, andròmines o residus voluminosos. Per disposar d’aquest servei, només cal contactar amb l’Ajuntament a través de l’app femPobla, del telèfon 977 84 02 60 (ext. 1) o del correu electrònic trastos@poblamafumet.cat Finalment, els pobletans també tenen a la seva disposició la deixalleria, on poden portar aquells residus especials que, per les seves característiques, no poden ser dipositats als contenidors de recollida selectiva.

En aquest àmbit, hi ha dos serveis disponibles, com són la deixalleria mòbil, ubicada darrera del camp de futbol el primer dimecres de cada mes en horari de 9 a 13 h i de 16 a 19 h; i la deixalleria comarcal del Morell, ubicada a la carretera del Morell a Villalonga i que obre de dimarts a divendres (de 9 a 13h i de 15 a 18 h), els dissabtes (de 10 a 13 h i de 15 a 18 h) i els diumenges (de 9 a 15 h).

Redacció