.

.

TOTS 21

El municipi pobletà renova el tradicional format de sopar de Castanyada i passatge del terror (imatge, corresponent a l’edició del 2019), substituint-lo per un espectacle de carrer. Foto: Cedida

S’acaba el mes d’octubre i arriba un dels fets més arrelats a casa nostra, com és la Castanyada. La tradicional celebració dels difunts, en què no hi faltaven els panellets, les castanyes, els moniatos i el moscatell, conviu des de fa anys amb el caire més festiu, alegre i espectacular del Halloween anglosaxó. A la Pobla, aquesta barreja cultural tenia lloc al Pavelló municipal, a on l’Ajuntament oferia un sopar multitudinari prèvia inscripció i, alhora, un passatge del terror.

La pandèmia va obligar a suspendre aquesta oferta cultural i ara, tot i la recuperació de la normalitat en el fet cultural, l’Ajuntament de la Pobla segueix optant per la prudència. És per això que el consistori ha decidit reinventar el format de celebració de la Castanyada i Halloween, de tal manera que substituirà el tradicional sopar i passatge del terror per un format de carrer i més participatiu: la Gran desfilada de monstres. És a dir, una rua protagonitzada pels personatges més terrorífics recorrerà els carrers del municipi. No hi faltarà la Família Adams, una batucada de zombis, catrines i mariachis o els personatges del tradicional passatge del terror pobletà, entre altres participants… i els propis veïns i veïnes del municipi que vulguin prendre-hi part.

Aquest és, precisament, el fet diferencial i innovador d’aquesta desfilada, ja que la participació està oberta a tothom qui vulgui formar-ne part, amb l’única condició d’acudir disfressat. A més, al llarg del recorregut hi haurà diversos punts de distribució de castanyes, panellets i caramels.

La gran desfilada de monstres de la Pobla de Mafumet tindrà lloc aquest proper diumenge, 31 d’octubre, a les 19.30h. El recorregut plantejat per l’organització recorrerà el carrer Fortuny, avinguda Generalitat, rambla Jaume I i carrer Bassal, amb sortida i arribada al davant del camp de futbol (accés al Pavelló).

Redacció