.

.

TOTS 21

Imatge de la Diada atípica celebrada l’any passat. Foto: Cedida

La primavera ja és aquí i, amb ella, arriba també el temps de les flors i de la Diada de Sant Jordi. Després d’un any en què les activitats presencials s’han vist pràcticament reduïdes a zero, els actes públics es van obrint camí poc a poc i amb la prudència que el moment exigeix. En aquest marc, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha organitzat diversos actes, que tindran lloc a la tarda dels dies 22 i 23 d’abril.

La primera de les jornades oferirà la possibilitat de participar -amb inscripció prèvia a l’OAC municipal i aforament limitat- del taller ‘Balcons verds: la biodiversitat a casa’. Es tracta d’un taller pràctic de sensibilització ambiental, la finalitat del qual és promoure accions individuals als balcons i jardins de la Pobla per millorar la biodiversitat, al mateix temps que els participants aprendran a donar un encant especial a un racó de casa seva. Aquest taller serà impartit per Toni de la Torre, tècnic de Gestió Ambiental de la URV, i està organitzat pel Campus Extens de la URV a la Pobla de Mafumet. Donarà inici a les 17 hores, a la Carpa dels Jardins del Pavelló.

Pel que fa al divendres, 23 d’abril, l’Ajuntament ha preparat un senzill acte de celebració de la Diada i, també, del Dia Internacional del Llibre. Tindrà lloc, igualment, a la Carpa, i donarà inici a les 18.30 h amb un aforament limitat a 250 cadires i seguint totes les mesures vigents del protocol antiCovid fixat per les autoritats sanitàries.

Aquest acte començarà amb la presentació d’un nou llibre d’interès local. Com de costum, el consistori ha treballat en la creació d’un llibre de temàtica pobletana, que serveixi per deixar testimoni d’una part de la cultura, la tradició i els fets del municipi. En aquesta ocasió, ho fa a través del volum ‘Relats pobletans’, una compilació dels escrits participants al Certamen de relats breus 2020, que l’Ajuntament va organitzar ara fa un any, durant el període de confinament domiciliari. El llibre recull fins a dotze històries breus, originals i amb D.O. la Pobla que ens parlen de l’amor, de l’amistat, de la por, de la pandèmia i, fins i tot, de viatges en el temps. Un llibre únic, creat a partir de la imaginació dels seus autors i autores i que serà presentat en societat aquest proper divendres, 23 d’abril.

A més, la celebració inclourà també la lectura d’un text a càrrec dels membres dels Clubs de lectura adult i infantil de la Pobla, així com l’actuació musical de Tarraco Surfers, un grup de versions en clau surfera que garanteix la diversió i el bon ambient, de la mà de músics experimentats i reputats. Concurs per batejar la mascota de la Biblioteca

Finalment, els assistents a l’acte de la Diada de Sant Jordi de la Pobla podran endur-se un exemplar de llibre ‘Relats pobletans’, així com el punt de llibre creat per a l’ocasió i la tradicional rosa de Sant Jordi.

Durant la celebració d’aquesta gala s’habilitarà un estand de la Biblioteca municipal, a on tothom qui ho vulgui podrà sol·licitar el seu carnet d’usuari i, també, participar del concurs ‘Posem nom a la mascota de la Biblioteca’. La participació en aquesta iniciativa és lliure i gratuïta. Per presentar la proposta de nom, només caldrà acudir a l’estand de la Biblioteca el mateix dia 23 d’abril a la tarda. També s’hi podrà participar de manera presencial a la Biblioteca o a través del perfil municipal d’Instagram, en ambdós casos del 23 al 30 d’abril. Posteriorment, s’habilitarà un període de votació de les propostes finalistes, a través de l’app femPobla i, un cop escollit el nom guanyador, la Biblioteca contactarà amb la persona que l’hagi proposat, per fer-li lliurament del corresponent premi.

Redacció