.

.

TOTS 21

La competició, organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), va comptar amb tretze participants de cinc clubs. Foto: Ajuntament

El Pavelló municipal de la Pobla de Mafumet va acollir, ahir diumenge, la cinquena i penúltima jornada de la Lliga Catalana de Boccia 2020-2021. La sessió, celebrada al llarg de tot el matí, va oferir un gran exemple de competició, esportivitat i superació per part de tots els esportistes amb paràlisi cerebral que hi van participar. Arribats d’arreu de Catalunya, els tretze jugadors procedents de cinc clubs diferents van oferir interessants duels en la cinquena jornada d’una competició organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i que, un cop més, ha comptat entre els seus escenaris amb el Pavelló pobletà.

Els boccieros presents en aquesta jornada celebrada a la Pobla van ser Wafid Boucherit, Benito Sánchez i Malena Escartin (AE Catalònia); Pere Franquesa, Jordi Pascual, Verónica Pamies, Javier Sánchez i Oriol Miquel (CE Esbonat); Nerea Navarro i Ferran Navarro (Escola Federativa); Ramon Prat i Vasile Agache (Mifas) i Àlex Trullas (Boccia Team). La boccia és una especialitat esportiva paralímpic, amb orígens a la Grècia clàssica i que permet la pràctica esportiva a persones amb la capacitat de moviment reduïda.

És un esport que compta amb una certa similitud amb la petanca, però amb adaptacions específiques que permeten i faciliten la seva pràctica entre el col·lectiu de persones usuàries de cadires de rodes. Aquesta especialitat esportiva combina tàctica i habilitat, amb l’objectiu d’apropar el màxim número de boles del seu color a la bola blanca -que fa de diana-, evitant que el contrincant n’apropi de seves. Per tal de permetre que aquest esport sigui del tot inclusiu, aquells jugadors que no poden fer el llançament de la bola amb la mà o peu, se’ls permet fer-ho amb una estructura en forma de rampa, anomenada tècnicament canaleta i que serà manipulada pel tècnic o auxiliar del bocciero.

Les categories de competició, segons la funcionalitat personal en la pràctica de la boccia, van de la BC1 a la BC4. De les quatre categories, BC1 juga llençant la bola amb la mà o peu, BC2 i BC4 amb la mà, i la categoria BC3 ho fa exclusivament amb canaleta. En el cas de la jornada celebrada a la Pobla de Mafumet, els jugadors van prendre part a les categories BC2, BC3 i BC4, en modalitat individual.

La Lliga Catalana de Boccia arribarà al seu final el proper 16 de maig, amb la sisena i última jornada a disputar a Molins de Rei. Allí s’hi podran veure els partits pel 5è, 6è i 7è lloc de la categoria BC2 i BC3, així com algun partit Open de BC1/BC5 i promoció. Finalment, les semifinals i finals es jugaran al Campionat de Catalunya. Pel que fa al Pavelló municipal de la Pobla de Mafumet, és un espai totalment adaptat a les persones amb capacitats diferents, des dels accessos i serveis higiènics, fins a l’accés a la pista de joc.

En aquest sentit i amb la celebració d’aquest campionat al seu municipi, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet posa de manifest una vegada més el seu compromís amb la integració a tots els nivells de les persones amb capacitats diferents, així com amb el foment de la pràctica esportiva.

Redacció