.

Un home home travessant el barranc de la Galera, a Masdenverge, amb el gos als braços. Foto: ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha indicat que a causa de les pluges intenses de les últimes hores hi ha cinc carreteres tallades a les Terres de l’Ebre.

A banda de la N-340 entre Alcanar i Amposta, també s’ha hagut de tallar per inundació la carretera TV-3318 fins a Alcanar, la T-331 en direcció a Santa Bàrbara, la T-332 en direcció a Vinaròs i la C-12 des d’Amposta fins a Tortosa. A conseqüència d’aquest últim tall, hi ha retencions a la C-12 a Tortosa i a la TV-3313 a Ulldecona, en direcció La Galera. Són algunes de les incidències més destacades de les tempestes, que al País Valencià han inundat també l’estació de tren de Vinaròs i ha obligat a interrompre el corredor mediterrani en aquest punt.

A Catalunya, les acumulacions de precipitació han estat especialment destacades als Ports, amb 250,6 litres d’aigua per metre quadrat; a Alcanar, amb 235,4; a Ulldecona, amb 153,9; a Mas de Barberans, amb 144; a Horta de Sant Joan, amb 109,7, i als Alfacs, amb 103.

Protecció Civil, que demana que s’eviti la mobilitat si no és completament necessària durant les hores de màxima afluència de pluja, ha rebut 350 trucades derivades de la fase d’alerta del pla Inuncat. D’altra banda, de les quatre de la tarda a les vuit del vespre els Bombers han rebut 99 avisos arreu de Catalunya. Entre les set i les vuit n’han rebut 34 de les Terres de l’Ebre (20 dels quals a Alcanar i 5 a Sant Carles de la Ràpita) i 1 de Tarragona.

La pluja també ha comportat talls de subministrament elèctric en algunes localitats de les Terres de l’Ebre, que s’han anat recuperant.

La pluja intensa que cau aquest divendres a la tarda a la zona sud del país ha inundat la carretera N-340 a l’altura del punt quilomètric 1.061, al seu pas per Alcanar (Montsià). Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit han indicat que s’ha tallat la circulació en aquest punt en ambdós sentits de la marxa i que es fan desviaments senyalitzats per la carretera C-12. D’altra banda, les tempestes també han caigut amb força a la zona nord del País Valencià, i han afectat els trens del corredor mediterrani a Vinaròs, a Castelló. Renfe ha informat que s’estan retardant les sortides dels trens de València cap a Barcelona i de Barcelona cap a València a l’espera de com evoluciona la situació.

Protecció Civil ha indicat que s’ha superat el llindar d’intensitat de pluja a Alcanar, on han caigut 29,8 litres d’aigua per metre quadrat en mitja hora. El telèfon 112 ha rebut 209 trucades per 151 incidències relacionades amb el fenomen meteorològic fins a dos quarts de set de la tarda d’aquest divendres. 49 s’han fet des del Montsià (28 de les quals des d’Alcanar) i 31 des del Baix Camp.

La majoria de trucades han estat per inundacions de baixos, caigudes d’arbres o branques, rescat de vehicles o despreniments a la via. A banda, s’ha registrat una caiguda del subministrament elèctric a Sant Carles de la Ràpita que afecta 963 abonaments, segons Protecció Civil.

Des dels Bombers també s’ha rebut la majoria d’avisos d’Alcanar. Des de les quatre de la tarda n’hi ha hagut 35, la majoria per inundacions de baixos, aigua a la via pública, filtracions a sostres o arbres caiguts.

També cal destacar que la Policia Local d’Alcanar ha tallat l’accés al camí del Virol i al Fondo de Jan, a les Cases d’Alcanar.

ACN