.

.

TOTS 21

Ahir va entrar ja en funcionament el servei de salvament i socorrisme a la platja de la Pineda i properament s’incorporaran també 8 nous agents interins de Policia Local. Foto: Ajuntament

Les noves tecnologies, en primer lloc, tindran un pes important en les mesures que s’aplicaran a la platja. D’aquesta manera, s’instal·laran dues pantalles LED de grans dimensions que s’ubicaran aproximadament a l’inici i al final del passeig de Pau Casals, per a informar als vianants i conductors de l’ocupació de la platja de la Pineda, dividint-la en 4 zones: la dels Prats, la del Pinar de Perruquet, la del grup escultòric Pineda i la del Racó. A més d’aquestes dues pantalles gegants, n’hi haurà quatre més: una en cadascuna de les entrades de les diferents zones de la platja les quals, a més d’informar de l’ocupació, també podran comunicar l’estat de l’aigua, la bandera, la temperatura, etc.

Com a reforç a aquestes pantalles informatives, també es mesurarà la densitat de la platja i es vigilarà l’incompliment de les normes de salut i seguretat a través d’un dron, que serà dirigit per un pilot de drons contractat a través del Pla d’Ocupació Municipal.

D’altra banda, s’instal·larà un equip de megafonia que avisarà de les mesures de seguretat, recordarà quina bandera oneja a la platja i també donarà informació, si és el cas, dels infants que s’hagin perdut. Les normes de seguretat a la platja es recordaran també mitjançant senyalització vertical als fanals del passeig de Pau Casals.

Totes aquestes novetats aniran acompanyades de la incorporació de nou personal a la platja. En primer lloc, un total de 6 agents cívics, contractats a través del Pla d’Ocupació Municipal, treballaran a peu de platja entre els mesos de juliol i setembre, amb l’objectiu de vetllar per al compliment de totes les mesures de seguretat per part dels banyistes, informant-los de les normes a seguir per a gaudir d’un bany segur. A més d’aquests agents cívics, el personal voluntari de Protecció Civil de Vila-seca també reforçarà aquesta funció en diversos torns horaris.

D’altra banda, ahir dilluns dia 15 entrava ja en funcionament el servei de salvament i socorrisme a la platja de la Pineda i properament per aquest reforç d’estiu, s’incorporaran també 8 nous agents interins de Policia Local.

Redacció